Nyitókép: Vörös Attila/Iho.hu

 

Több száz spanyol turista szállta meg Kelenföldön a Ljubljanába tartó „Citadella” Intercityt. A Mávinform közleménye alapján a reggel 9:00-kor a Déli pályaudvarról Zalaegerszegen át Ljubljanába elindult, 246-os számú Citadella Intercityre a vonat férőhely-kapacitásánál sokkal többen szálltak volna fel Budapest-Kelenföld állomáson. A vonathoz ugyan plusz kocsikat kapcsoltak, ám emiatt a szerelvény jelentős, három órás késéssel indult tovább Budapestről.

 

Az IHO.hu közlekedési szakportál úgy értesült, hogy a nemzetközi vonatra nagyjából háromszáz spanyol akart felszállni, akik uniós nemzetközi jeggyel rendelkeztek és fesztiválozni indultak Szlovéniába illetve Horvátországba.

 

A vonat végül 12:02-kor, 175 perc késéssel indult tovább Kelenföldről, az utasok tapsa és ujjongása közepette.

 hirdetes_810x300  

 

A MÁV-Start Zrt. Közleményében az állt, hogy a „csütörtöki, Déli pályaudvarról Ljubljanába 9 órakor elindult Citadella Intercityre (IC246) az előre látotthoz képest jelentős utazási igény jelentkezett Budapest-Kelenföld állomáson, ahol több száz spanyol fiatal is felszállt, a helyjeggyel utazók ülőhelyét is elfoglalva. A spanyol csoport nem jelezte előre utazási szándékát. Egy közel háromszáz főből álló csoport bárhol a világon, bármilyen vasútállomáson problémát okozna, ezért is kéri a vasúttársaság nyomatékosan, hogy a nagyobb számú csoportok utazását előre jelentsék be, hogy tervezett szerelvényerősítéssel készülhessen a megnövekedett utasforgalmi igényre.  A MÁV-Start a váratlan helyzet mielőbbi rendezése érdekében mindent megtett, a társaság munkavállalói is folyamatosan segítettek az utasok tájékoztatásában a pályaudvaron.

 

A vasúttársaság számára elsődleges és legfontosabb szempont a közlekedés és az utasok biztonságának a megteremtése, garantálása. A pályaudvarokról két plusz kocsit vitt ki Kelenföldre, ahol azokat a Citadella IC-hez kapcsolták, így mindenki felfért. A nemzetközi intercity jelentős, háromórás késéssel indult tovább Kelenföldről. A fedélzeten tartózkodóknak vizet osztottak.

 

A MÁV-Start felkészült az elmúlt napokban mutatkozott jelentős horvátországi utazási igényre: tegnap és ma is a tervezetten felül további négy kocsival indította, indítja el a vonatokat, így is minden jegy elkelt.  A Citadella IC Horvátországba tartó utasainak jegyét is elfogadják a mai, a Déli pályaudvarról 15:35-kor Székesfehérváron, Nagykanizsán át Zágrábba induló Agram-Tópart Intercity-vonatra, mely Nagykanizsáig 13 kocsival közlekedik, onnan kilenc kocsi megy tovább a horvát főváros felé.”

 

Iho.hu nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.