Kedves Hedvig, azért írom ezt a levelet, hogy tudd, nem felejtettelek el. És olvassa el JUDr. Fico és JUDr. Kaliňák is.

 

Influenzás vagyok, így biztosan elnézed nekem, hogy kissé későn reagáltam a hírre, hogy ügyedet Magyarországon fogják tárgyalni.  Hát nem tudom, jó-e ez. A nyugalmad és családod nyugalma érdekében biztosan igen.

 

Csak amiatt vagyok szomorú, hogy az üldöztetéseddel kapcsolatos szégyen maradandóan beíródik Szlovákia történelmébe – annak az országéba, ahol megszülettél, s ahonnan Téged elűztünk ( …)

 

 hirdetes_810x300  

Nem Te, hanem Fico és Kaliňák urak hazudtak.  Manipulálták a nyomozók megállapításait, és foltot ejtettek a becsületeden.

 

(…) Forgattam erről a Szlovák Televízióban egy riportot.  Az állásomba került, mert a Smer emberei nem felejtenek.  Gondoskodtak arról, hogy az általuk odaültetett, mindig „spicces” igazgató kirúgjon. De nekem nem számított.

 

Majd évekig tehetetlenül néztem, amit az államhatalom veled művel (…) Ma nyugodtan élsz ott, ahol az anyanyelveden beszélnek, és ahol ítélkezni fognak rólad. Így gyalázatos módon megfosztottuk magunkat attól, hogy egyszer s mindenkorra itthon mossunk tisztára téged.

 

Egyben azonban biztos vagyok. Tudod, hogy nem mindannyian vagyunk olyanok, mint Fico és Kaliňák, és hogy nem neheztelsz ránk, szlovákokra. Hiszen egyikkel három gyönyörű közös gyermeketek van. Kívánom, hogy legyetek szerencsések, boldogok (…)

 

Maradok tisztelettel,

 

Eugen Korda.

 

U.I. Mit szóltok az új kormányhoz, melyben kínzóid, Fico és Kaliňák valamint Bugár és Procházka egymás karjaiba estek? Nagy szégyen, bár ez valószínűleg már nem érdekel Titeket…hát csak ennyit.

 

.týždeň.sk – Eugen Korda: List Hedvige

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!