A szlovákiai magyar politikum felelősségéről az emberek apátiája miatt

(…)

Mikor volt jó a szlovákiai magyaroknak az elmúlt huszonöt évben? Akkor, amikor egy erős képviseletük volt a kormányban. Nem lehet elmondani, hogy akkor már Kánaán volt, de akkor volt jó.

 

A kettős beszédről

(…)

 hirdetes_810x300  

A Híd az egyedüli párt, amelynek van magyar nemzetstratégiája. De ha ezt valaki felrója nekünk, lelke rajta. Mi nem fogjuk elfelejteni, hogy magyarok vagyunk. De a párton belül vannak más nemzetiségűek, és természetesen a szlovák többség képviselői is. Erről szól a polgári párt, az együttműködésről.

 

Arról, hogy milyen párt a Most-Híd

 

(…)

Mi egy polgári párt vagyunk, amely megmutatta azt – talán egyedüliként Európában –, hogy egy párton belül lehet csökkenteni a feszültséget. A szlovák–magyar feszültség csökkenését többek között a Hídnak tulajdonítják. Az emberek 22%-a gondolja, hogy a Híd járult hozzá ennek a feszültségnek a csökkentéséhez. Nem hiszem, hogy mi kettős kommunikációt folytatnánk.

 

(…)

Nem azzal van a probléma, hogy egy magyar pártról beszélnek, hanem hogy ki képviseli a magyarok érdekeit. Ha naponta fogom ismételgetni, hogy én ilyen vagy olyan párt vagyok, az még nem jelent semmit. Ha viszont azt mondom, én leteszek valamit az asztalra…

 

Az MKP-val való együttműködés elutasításáról

 

(…)

2012-ben felajánlottuk, a listánkon minden harmadik hely legyen az MKP-é. Nem mi utasítottuk el.

 

A Berényi Józseffel való vita elutasításáról

(…)

Miről vitázzunk? Én a kampányban programpontokról vagyok hajlandó vitázni, nem másról, viszont ha a 400 elképzelésünk közül egy sem felel meg, akkor miről vitázzunk?

 

A Smerrel való lehetséges koalícióról

(…)

Nyolcvan helyen voltunk, és mindenhol elhangzik a kérdés, hogy a Smerrel is kormányra lépünk-e. Huszonöt éves politizálás alatt megtanultam, hogy nem szabad színészkedni.

 

Új Szó – Bugár Béla interjú

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!