Az idei választások egyik legnagyobb kérdése, hogy vajon mennyi magyart sikerül bejuttatni a pozsonyi parlamentbe? Sok múlik ezen, ugyanis régiónk gyér képviselete meglátszódott az elmúlt két parlamenti ciklusban (2+4 év).

 

Az idei választások viszont nem az MKP-ról vagy a Hídról szólnak, hanem rólunk – felvidéki magyarokról. Ezek a választások határozzák meg jövőnket: lesz-e ütőképes, erős érdekképviseletünk? Megállítjuk-e az asszimilációt? Felvirágoztatjuk-e régióinkat? Március 5-t követően minden kiderül.

 

Nagy Dávid

 

“Úgysem fog semmi változni” – hallom, olvasom oly gyakran és elszomorítóan. Megértem a kiábrándultságot. Megértem, mert az elmúlt 25 év politizálása elfordította az embereket a közügyektől. Az elmúlt 25 év szennyének a levét isszuk mi most fiatal jelöltek; az elmúlt 25 év keresztjét viseli társadalmunk. “Köszönet” az előző generáció “politikusainak” – tisztelet a kivételnek.

 hirdetes_810x300  

 

Való igaz, semmi sem fog megváltozni március 5-e után, ha nem csinálunk egy kis vérfrissítést a parlamentben. Mi, fiatalok vagyunk a változás!

 

A Most-Híd már bejutott. Még mielőtt szó érné a ház elejét, nem vagyok sárdobáló. Sajnos oda jutottunk, hogy már a szájamra sem vehetem a Híd szót, ha az MKP listáján indulok. A lényeg viszont, hogy a Híd számomra érthetetlen módon harcol a plusz 0,5% támogatottságért. Számára ez legfeljebb plusz egy mandátumot jelent, ám a felvidéki magyarság számára ez tíz mandátummal kevesebbet.

 

Tegyünk fel magunknak a kérdést: mi a cél? Régióink képviselete? Magyarok képviselete? Kormányváltás? Minderre egy a válasz: több magyar kell a parlamentbe, kell az a plusz 10 MKP-s képviselő!

 

nd4

 

A képlet egyszerű: minél több magyar van a parlamentben, minél többen vannak jelen a déli járásokból, városokból, falvakból, annál intenzívebb a képviselet. Ne várjuk másoktól a megváltást, nem lesz! Március 5-én tehát irány a szavazóhelység! Vigyük el családunkat, barátainkat, ismerőseinket és együtt, közös erővel telítsük meg a parlementet magyarokkal!

 

Mindehhez kívánok jó egészséget, kitartást és egyenes gerincet!

 

JUDr. Nagy Dávid
Az MKP 20. számú jelöltje

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!