(…)Bugár Bélának és Radoslav Procházkának olyan ütőlapok voltak a kezében, amelyekkel egy középszerű játékosissokkal többet el tudott volna érni. Hogy miért játszottak ennyire rosszul, az mögött nem politikai okokat kell keresni. Ha a két politikus a választóik képviseletében lépett volna fel, akkor nem meghunyászkodva, térden csúszva mennek a tárgyalásra azzal a kéréssel, hogy lécci, lécci, bocsánat, ha egy mód van, Robert Fico és Robert Kaliňák ne legyen már tagja a kabinetnek. (…)

 

Aztán a két volt ellenzéki párt vezetői versenyt hirdettek, ki tudja többször elismételni, hogy mennyi prioritásukatsikerült átültetni a kormányprogramba. (…)

 

A gond csak az, hogy minderről máris kész tényként beszélnek. (…)

 

 hirdetes_810x300  

Lucia Žitňanská a smeres csúcsvezetők „főbérlőjének” áfavisszaigénylési dolgairól azt mondta, „ezt muszáj alaposan kivizsgálni és mindentszabályosszámlákkal igazolni”. Ilyen „muszáj”-bólsok volt már itt, de még egyetse vizsgáltak ki. Ha ez a harmadik Ficokormányban isszabállyá válik, a Híd és a Sieť megpróbálja majd eljátszani, hogy ők erről nem tehetnek?

 

Hogy Bugár és Procházka a korrupciós ügyek és visszaélések miatt sarokba szorítsa a Smert, ahhoz elszántság és hajthatatlanság kellett volna, de ez teljesen hiányzott belőlük, és azokkal a feltételekkel csúsztak-másztak be a kormányba, amelyeket a Smerszabott. Most ott vannak, ahol Fico látni akarta őket. Egyesek szerint a zsebében vannak, mások szerint a markában, megint mások szerint egészen máshova bújtak.

 

Új Szó – Marian Leško: Fico markában…

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!