Nyitókép: Future Publishing via Getty Images

 

Mikhajlo Podoljak, az ukrán elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója a Wagner magánzsoldos csoport orosz hadsereg elleni lázadása kapcsán kijelentette, hogy „Oroszországban még csak most kezdődik minden”.

 

„A megosztottság az elitek között túlságosan is nyilvánvaló. A bólogatás és a színlelés, hogy minden rendben van, többé nem fog működni” – írta Podoljak a Twitteren. „Valakinek határozottan veszítenie kell – vagy Prigozsinnak, vagy azoknak, akik ellene vannak” – tette hozzá Podoljak.

 

Péntek este a Wagner-csoport vezetője, Jevgenyij Prigozsin azzal vádolta meg az orosz hadsereg vezetését, hogy rakétatámadásokat rendelt el harcosainak táborai ellen. Válaszul megígérte, hogy „megállítja” az orosz hadsereg felső vezetését.

 hirdetes_810x300  

 

Szombaton délelőtt bejelentette, hogy a Wagner-csoport elfoglalta az orosz hadsereg főhadiszállását Rosztov városában, és átvették az irányítást az összes helyi katonai létesítmény felett. Később Vlagyimir Putyin orosz elnök is megerősítette ezt, és kijelentette, hogy Rosztovban a helyzet „összetett”. A Kreml vezetője „hazaárulásnak” minősítette ezt az akciót.

 

Oroszországi puccskísérlet: Megállt a Moszkva felé tartó Wagner-konvoj, tárgyalások kezdődnek

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!