Az idei Szlovák Kupában eddig három alacsonyabb osztályú csapatot sikerült kiütnie a DAC-nak, ma pedig lehetősége nyílik a nyolcaddöntőből való továbbjutásra is. Ahhoz, hogy Marco Rossi játékosai továbblépjenek, először le kell győzniük a fortunaligás csapatok „hóhérját”. A Spartak Mecenzéf (Medzev) ugyanis eddig kiütötte a Szenice és a Trencsén együttesét is.

 

A negyedik ligás csapatnál fordulóról fordulóra növekszik az érdeklődés a Slovnaft Cup mérkőzései iránt. Nem is csoda, hisz a négy és fél ezres lakosú városban ma már a harmadik top ligás csapatot fogadják a hazaiak.

 

Rudolf Schuster egykori köztársasági elnök szülőhelyén a Szenice elleni mérkőzésen 600, a Trencsén ellenin 1200 néző volt kint, a Dunaszerdahely elleni összecsapásra pedig még ennél is több emberre számítanak a szervezők.

 

 hirdetes_300x300  

„Számunkra ez a szervezés magasiskolája. Az állami és a városi rendőrséggel is kapcsolatba léptünk, ahogy ellenfelünkkel is, aki megerősítette, hogy a fanklubjuk nem készül a mérkőzésre. Viszont Nagymihály környékéről várható néhány DAC-drukker. 20-30 főről lehet szó.”

 

Nyilatkozta a Korzár-nak Maroš Čierny, a klub elnöke.

 

A hazaiak kabalája, forrás: sme.sk

 

A 13. játékossal is számolnak a hazaiak

 

Tomáš Danko, a Mecenzéf edzője optimistán várja a mai mérkőzést, bár azt is megjegyzi, hogy hatalmas favoritnak tartják a DAC-ot.

 

Csapatának, melyben a barman-től kezdve a vállalkozón, jogászon, biztonsági szakemberen keresztül a középiskolai diákig sokféle ember játszik, éppen a hazai közönség jelenléte segíthet majd sokat.

 

„Játékosaink közül kevesen játszottak olyan kulissza előtt, mint amilyen a Dunaszerdahely elleni lesz. Remélem, hogy túlesnek az első stresszen, és a nézők a 12. játékosunkká válhatnak. A 13. pedig maga a nem minőségi terep lehet, amely kifogott a szenicei és trencséni profikon is.”

 

Mondta nevetve Danko.

 

forrás: sme.sk

 

Keddtől már a helyszínen vannak Rossiék

 

A DAC játékosai már kedden megérkeztek keletre, ugyanakkor arról nincs információ, hogy kértek volna lehetőséget a pályán való edzésre. A sárga-kékek eddig mindegyik kupameccsükön triplázni tudtak, kérdés, hogy sikerül-e ma is hasonlóan jó eredményt elérniük, és kiütni a hazaiakat a versengésből.

 

A Slovnaft Cup szabályai szerint a negyeddöntőig egy mérkőzésen dől el a továbbjutás. Döntetlen esetén nincs hosszabbítás, rögtön tizenegyespárbaj következik.

 

A 15:00-kor kezdődő mérkőzés élőben követhető a DAC hivatalos youtube-csatornáján.

 

 

Körkép.sk, sme.sk

Nyitókép: fcdac.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!