Nyitókép: eto,hu

 

Frissítve: 16.12  A jelek szerint teljes a káosz a Világi Oszkár tulajdonában levő győri ETO-nál. A szezon elején még a kötelező feljutás igényét megfogalmazó klubnál ma azonnali hatállyal kirúgták a csapat vezetőedzőjét, Szergej Kuznyecovot. Az ETO hetek óta mélyen a keret valós tudása alatt szerepel. A szurkolók túszai a kialakult helyzetnek.

 

Áll a bál az ETO-nál, Világinak üzentek a győri szurkolók

 

 hirdetes_810x300  

Kuznyecov már a sokadik edző, aki áldozatává vált a klubtulajdonos és veje, Jan Van Daele ügyvezető futballhoz való sajátos hozzáállásának. A két személy nem feltétlenül ért a futballhoz, ennek ellenére élet-halál urai úgy a DAC-nál, mint a győri ETO-nál.  Jólértesült, a klub dolgaira rálátással bíró források szerint nyílt titok, hogy a fő problémát elsősorban Jan Van Daele személye és húzásai jelentik, akivel szemben Világi Oszkár oligarcha részéről továbbra is töretlen a bizalom.

 

Klubunk azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergejjel. A vezetőedzővel együtt távozik Dmytro Parkhomenko asszisztens edző és Petar Milcanovic erőnléti edző is.
Lipták Zoltán asszisztensedző, Sebők Zsolt kapusedző, Márkus Gábor videóelemző és Kertész Áron erőnléti edző a jövőben is a szakmai stáb tagja marad.
– áll az ETO hivatalos, szűk szavú közleményében. Kuznyecov a Szeged elleni vesztes mérkőzés után úgy fogalmazott, hogy a vezetőség is benne van a Szeged elleni vereségben. A Győr legutóbb alig két hónapja váltott vezetőedzőt, akkor Antonio Munoz távozott Jan Van Daele és Világi döntése után.
Az ETO tehát öt fordulóval a szezon vége előtt, a feljutásért vívott küzdelem hajrájában bocsájtja el a vezetőedzőt. A lépés azt jelzi, hogy teljes a fejetlenség a klub berkeiben és a vezetőség már nem ura a helyzetnek.
Az ETO  54 ponttal jelenleg a harmadik a tabellán a 67 pontos Nyíregyháza és az 57 pontos Vasas előtt. Legutóbbi bajnoki mérkőzésén a szintén 54 pontos Szegedtől szenvedett vereséget hazai pályán, amivel kérdésessé vált az idegenlégiósokkal teli klub feljutása az NB 1-be.
A nap folyamán az is kiderült, hogy a DAC eddigi másodedzője, Borbély Balázs kapta meg a Győr szakmai irányítását.
Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.