Bugár Béla, a koalíciós Most-Híd elnöke nem akarja azt hallgatni, ahogy a jelenlétében Robert Fico volt kormányfő a külföldről szervezett államcsínyről beszél. Mindezt Braňo Závodský műsorában jelentette ki a Rádio Expresben.

 

Mint kiderült a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) egy névtelen feljelentés miatt kihallgatta a Tisztességes Szlovákiáért tüntetések szervezőit, mert a Jánc Kuciak és Martina Kušnírová halála utáni kormányellenes tüntetések célja állítólag egy államcsíny végrehajtása volt, amit Soros György támogatott külföldről. Ezzel az elmélettel Robert Fico volt kormányfő is többször előhozakodott.

 

A NAKA kihallgatta a Za Slušné Slovensko tüntetéseinek szervezőit

 

 hirdetes_300x300  

Bugár szerint egy politikusnak nem szabadna a NAKA beavatkozásával kapcsolatban nyilatkoznia. „Véleménye ugyan lehet, de beleavatkoznia már nem szabadna“ – vélekedett Bugár.

 

A Most-Híd elnökének továbbra sem tetszik Fico azon retorikája, miszerint a szlovákiai puccsot külföldről szervezték, és az egésznek az élén Soros György állt.

 

Bugár nem szeretné, ha a Smer-SD képviselői az ő jelenlétében hozakodnának elő ezzel a témával.

 

„Ha olyan helyen fogja elővenni ezt a témát, ahol én is jelen vagyok, akkor megmondom, hogy nekem erről az egészről teljesen más a véleményem“

 

– konstatálta Bugár.

 

Kihasznált fiatalok?

 

Závodský azon kérdésére, miszerint el tudja-e képzelni azt, hogy a Tisztességes Szlovákiáért kezdeményezés szervezőit Soros György finanszírozta, illetve, hogy ez a személy próbált-e államcsínyt véghezvinni a tüntetések szervezőin keresztül, Bugár így reagált:

 

„El tudom képzelni, hogy a különféle nonprofit szervezetekhez hasonlóan ezeket a fiatalokat is szponzorálják, de ez még nem jelenti azt, hogy kártevő tevékenységet folytatnának“

 

– mondta Bugár.

 

A képzelőerőn belül azt is el lehet képzelni, hogy valaki fiatalokat használ ki“ – célzott Bugár a Gorillával kapcsolatos tüntetésekre, ahol a tüntetők nem is voltak tisztában azzal, hogy mit is takar a Gorilla-akta.

 

 „Azok az emberek, akik kivonultak a terekre, megrémültek attól, hogy két ártatlan fiatalt meggyilkoltak. Csak azért, mert a munkájukat végezték. Ebben az esetben helyes volt az emberek felháborodása“

 

– kommentálta Bugár a tavaszi tüntetéseket.

 

Aktuality.sk/Körkép.sk

Nyitókép: Foto N/Tomáš Benedikovič

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!