A nyári kirándulások eddigi értékesítésének számából kiderül, hogy Szlovákiára is jellemző a jelenlegi európai trend: az emberek idén többet pihennek majd itthon, mint a tengernél.

A lakosság érdeklődése a szlovákiai nyaralások iránt több, mint 46 százalékkal nőtt meg, derül ki a Zľavomat.sk portál adataiból. A TNS Asia márciusi felmérése szerint nyaralás vagy külföldi utazás online lefoglalására a megkérdezettek 55 százaléka ezt a portált használja.

 

Štefan Miho, a portál marketingigazgatója szerint a szlovákiai szálláshelyek tulajdonosai nagyobb forgalomra számítanak júniusban és júliusban. Az itthoni nyaralások iránti érdeklődés növekedése az Európában zajló geopolitikai helyzetnek és az európai repülőterek biztonsági kockázatának köszönhető.

 

slovenskedovolenky.sk
Egyre népszerűbbek a szlovákiai szálláshelyek. forrás: slovenskedovolenky.sk

 

 hirdetes_300x300  

Egyre népszerűbbek a szlovákiai szálláshelyek

 

„Lehetséges, hogy a pihenni szándékozó lakosok családi költségvetésüket nem egy tengeri, hanem több, rövidebb szlovákiai vagy más közeli országbeli nyaralásra osztják szét.  Ezzel mindenképp segítik a hazai idegenforgalmat, a turizmusban tevékenykedő kisvállalkozásokat és jobban megismerhetik az országot” -tette hozzá.

 

Nagy forgalomra számítanak a szlovákiai szálláshelyek tulajdonosai is, akik minél több élménnyel és szolgáltatással kívánják majd kielégíteni a pihenni vágyók igényeit. Az oldal szoros kapcsolatban van a szlovák panziókkal és hotelekkel, ennek köszönhetően a vásárlók minden szabad férőhelyet és szolgáltatást megtalálhatnak. A Zľavomat online kampányai naponta körülbelül egymillió embert érnek el.

Idén is Horvátország lesz a legnépszerűbb
novalja.sk
Brač szigete. forrás: novalja.sk

Külföldi nyaralások tekintetében idén is Horvátország lesz a legvonzóbb célpont, amit a mostani európai geopolitikai helyzet csak kis mértékben érintett. A horvátországi nyaralások száma évről-évre növekedést mutat, ez a tendencia ez éven se fog sokat változni. Az előbbi turistacélponton kívül sokan utaznak majd Csehországba is, valamint új trendnek számít Lengyelország, ahol rendívül jó árakon találhatunk 4- és 5 csillagos hoteleket is.

 

A tegnapi nap folyamán beszámoltunk a Postabank ugyanazon témával kapcsolatos elemzéséről is, melyről bővebben itt olvashat.

 

teraz.sk
borítókép: creeksidenaturals.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!