A március 8-án nyíló Genfi Autószalonon mutatja be nagyobbik szabadidő-autójának csúcsverzióját a Škoda. A gyár alapítóiról elnevezett Laurin&Klement kivitel több dologban is különbözik az eddigi változatoktól.

 

Kívülről a krómozott hűtőrács, az átrajzolt lökhárítók és az attraktív, 19 hüvelykes Sirius könnyűfém keréktárcsák emelik ki az autót az eddigi családtagok sorából. A fényszórók LED-technikájúak, a sárvédőket Laurin & Klement feliratok díszítik.

 

A belső térben fekete vagy bézs színben választható bőrkárpitozás, valamint zongoralakk dekórelemek fogadják az utasokat; a háromküllős, multifunkciós kormánykerék szintén bőrbevonatú. A gazdag alapszereltség értékesebb elemei az elektromosan állítható, memóriás vezetőülés, a Kodiaq felirattal ellátott küszöbborítás, az alumínium pedálok, a textilszőnyegek, az esőérzékelő szenzor, az automatikusan elsötétedő visszapillantó tükör, az belső hangulatvilágítás és a Canton hangrendszer.

 

 hirdetes_300x300  

 

A luxus Kodiaq motorpalettáján újdonság az 1,5 literes 150 lóerős, illetve a 190 lovasra áthangolt kétliteres TSI turbós benzinmotor; a két dízel (2.0 TDI, 150/190 LE) korábban is szerepelt a kínálatban. Szintén újdonság viszont a hétfokozatú, dupla tengelykapcsolós DSG váltó legújabb generációja, amely a benzinmotorokhoz és a kétliteres TDI 150 lóerős verziójához lesz rendelhető.

 

A két legerősebb motorhoz a szériafelszereltségként jár az összkerékhajtás, de a másik kettőhöz is megrendelhető. A 4×4-es verziókhoz opcióként adaptív lengéscsillapítás-szabályzás is rendelkezésre áll majd.

 

 

 Vas Gyula

Fotó: Škoda

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!