1980 óta először ül össze az észak-koreai munkáspárt kongresszusa. Most a diktatórikus berendezkedésű állam vezetője, Kim Dzsong Un azért hívja össze a párt apraja-nagyját, hogy megerősítse hatalmát, és megelőzze az esetleges változásokat a politikai berendezkedésben.

 

A külföldi médiát is meghívták, de a kongresszuson nem vehetnek részt, helyette gyárlátogatásokat kell abszolválniuk. .

 

_89612772_032790013-1_reuters_com
Minde újságíróra két megfigyelő jut. Forrás: Reuters.com

 

A polgárok az esemény alkalmából virágokat hordanak a pártszékház elé, az utcákon munkáspárti zászlókat lengetnek, bannerek láthatóak mindenfelé, amelyeken ez a felirat olvasható: „Kim Il Sung és Kim Dzsong Il Nagy Vezérek mindig velünk vannak“. A lakosságnak a két korábbi Nagy Vezért istenként kell tisztelnie.

 hirdetes_300x300  

 

Az esemény alkalmából újra megjelentek az árusok Phenjan főterén. A kereskedelem bármilyen formája a külvilágban hermetikusan elzárt országban szigorúan tilos. A merev szocialista berendezkedésű észak-koreai gazdaság elzárkózik az adás-vétel minden formájától, a lakosság ellátására az állam biztosítja a fejadagokat – 650 gramm kukorica, rizs és hús egy napra.

 

_89610583_89610582_reuters_com
Forrás: reuters.com

 

Kim Dzsong Un a kongresszus menetét valószínűleg a „byongjin” politika mentén irányítja majd, vagyis a nukleáris program érdekében kitűzött gazdasági fejlődés lesz a fő téma.

 

BBC.com

Nyitókép: Reuters.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!