Egyiptom elnöke tengeralattjárót küldött a lezuhant egyiptomi gép roncsainak helyszínére, hogy segítsen megtalálni az utasszállító feketedobozát. Az EgyptAir  804-es járata 66 emberrel a fedélzetén csütörtökön tűnt el a radarképernyőről, majd több hamis információ is napvilágot látott lezuhanásának helyszínéről, mielőtt valóban megtalálták.

 

A legutolsó információk szerint a gép fedélzetén egyelőre ismeretlen okból füst keletkezett, a katasztrófa konkrét oka azonban ismeretlen.

 

Egyiptom nagyon óvatosan nyilatkozik az ügyben, mivel turizmusára óriási csapást mért a tavaly októberében gyaníthatóan terrortámadás miatt lezuhant orosz utasszállító esete is. Az egyiptomi repülőgép-szerencsétlenségért azonban egyelőre egyik radikális csoport sem vállalta a felelősséget.

 

 hirdetes_300x300  

A szakértők nagyon valószínűnek tartják a terrortámadás lehetőségét, mivel rendszerint a repülőgépeknek zuhanás közben van ideje automatikus vészjelzések leadására. Csupán a 2014-ben Ukrajna felett lelőtt maláj gép robbant szét a lövegektől olyan gyorsan, hogy a fedélzeti számítógépnek nem volt ideje vészjeleket sugározni.

 

„Ez túl hosszú zuhanás volt egy robbanáshoz, és túl rövid egy szimpla tűzhöz”, mondta John Cox, egykori A320-as pilóta.

 

A túlélők és a roncsok utáni kutatás területe 3000 méter mélyen fekszik, 290 kilométerre Alexandria partjaitól.

 

Bloomberg.com

Nyitókép: rt.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!