Feministának nevezi magát Barack Obama amerikai elnök a Glamour női magazinba írt cikkében. Az elnök leszögezi: kötelessége a férfiaknak, hogy harcoljanak a nők hátrányos megkülönböztetése ellen, és fontos, hogy a gyermekek apjukat feministának lássák.

 

Obama életében a nők játszották a főszerepet

 

 

Az elnök a többi között leszögezi, hogy életében a főszerepet nők játszották. Obamát ugyanis az édesanyja egyedül nevelte, és serdülőkorának éveit pedig jobbára az anyai nagymamájánál töltötte. Külön csodálattal adózik Obama a hitvesének, Michelle-nek, aki szerinte rendkívül sok áldozatot hozott, mert a gyermeknevelés minden gondja szinte egyedül reá hárult.

 hirdetes_300x300  

 

„Teljes mértékben a férfiak felelőssége, hogy küzdjenek a szexizmus ellen is. És házastársként, udvarlóként, partnerként keményen dolgoznunk kell azért, hogy a férfi-nő kapcsolatok igazán egyenjogúak legyenek”

 

írja Barack Obama.

 

Történelmi pillanat, hogy az USA egyik elnökjelöltje nő

 

Az elnök kitér arra is, hogy az idei választás történelmi jelentőségű: az egyik nagy párt elnökjelöltje ugyanis nő. S történik ez az Egyesült Államok alapítása óta eltelt 240 évben először és csaknem száz évvel azt követően, hogy az amerikai nők szavazati jogot kaptak.

 

„Teljesen mindegy, hogy kinek milyen a politikai beállítottsága – írja Obama – ez történelmi pillanat.” 

 

Az elnök azzal zárja eszmefuttatását, hogy a XXI. század feminizmusának lényege úgy fogalmazható meg: mindenkit még szabadabbá tesz az egyenjogúság eszméje.

 

Forrás: mandiner hu./hirado.hu

Nyitókép: hirarenca.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!