Vezető informatikusok sürgetik a Clinton-kampányt a november 8-i amerikai elnökválasztás szavazatainak újraszámolására, mivel úgy gondolják, hogy három államban is feltörhették az elektronikus rendszert.

 

A Clinton-kampány kérvényezheti a szavazatok újraszámolását

 

Három informatikus bejelentette: bizonyítékot találtak az amerikai elnökválasztás manipulálására. A szakemberek információi szerint  Wisconsin, Michigan és Pennsylvania államban is feltörhették a számítógépes rendszert.

 

 hirdetes_300x300  

Azt állítják, hogy Hillary Clinton meglepően rosszul teljesített azokban a megyékben, ahol a szavazócetlik helyett elektronikus szavaztak az emberek.

 

nevtelen

 

Az informatikusok – köztük J. Alex Halderman, a michigani informatikai egyetem igazgatója – múlt csütörtökön jutottak hozzá a bizalmas információhoz, és egy hétig vártak, míg felszólították a Clinton-kampányt, hogy kérvényezzék a szavazatok újraszámolását.

 

A bejelentést kétkedés fogadta, mivel a Clinton-szavazók a vereség utáni gyászolást követően először megtagadták Trumpot, majd később arra hivatkoztak, hogy mindenért az elektori rendszer a felelős.

 

Forrás és nyitókép: CNN

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!