Az idegenforgalom is megsínyli a terrorizmust és hatásait, mivel az utazni vágyók óvatosságból inkább otthon maradnak.

 

A Európai utazási biztosító elnöke ma arról tájékoztatta Bécsben az újságírókat, hogy az eddig fokozottan turistacélpontnak számító országok, mint Tunézia, Törökország vagy Egyiptom kiestek az európai turisták kegyeiből, mivel az utóbbi hónapokban ezekre az országokra többszörösen is rányomta a terrorveszély a bélyegét.

 

Ennek a pálfordulásnak leginkább Horvátország, Spanyolország és Ausztria lehetnek a hazonélvezői, mivel ezeket az országokat egyelőre kevésbé veszélyesnek ítélik meg.

 

 hirdetes_810x300  

Ettől függetlenül ezeknek az országoknak sem kell attól tartaniuk, hogy nem lesz elég a szálláshely, mivel nagy általánosságban visszaesett a turisták utazási kedve.

 

 

A magyar turisták is elkerülik Törökországot

 

Az előfoglalások adatai alapján csökkent az érdeklődés a törökországi egyéni és társas utazások iránt – mondta Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének alelnöke az MTI érdeklődésére szerdán.

 

 

 

Hozzátette: a közelmúlt terrorcselekményeit követő visszaesés nyomán feltételezhető, hogy az eleve rendkívül kedvező ár-érték arányú szolgáltatások árából jelentős kedvezményeket adnak majd a szállodák a főszezonra, ami ismét növelheti az érdeklődést a törökországi tengerparti nyaralások iránt.
 

23f3c205-a132-4512-92ab-96c8893cd80b
Török Riviéra, forrás: tui.hu

 

Ennek hatását erősítheti szerinte, hogy a török Riviéra szállodái 600, illetve 800 kilométerre találhatóak Ankarától, valamint Isztambultól.

Kitért arra is, hogy a magyar turizmus szempontjából nem számít kiemelt időszaknak a tavasz, ilyenkor eleve kevesebben utaznak. Jelenleg inkább a várt előfoglalások elmaradását tapasztalják az irodák.

 

 

A törökországi utazások iránti érdeklődés mérséklődésével párhuzamosan élénkült a kereslet Spanyolország, Bulgária és a görög szigetek iránt, valamint sokan tengeri hajóutak és kulturális körutazások iránt érdeklődnek, ezen utazásoknál növekedésre lehet számítani.

 

 

Az oroszok továbbra is szívesen nyaralnak Magyarországon

 

Oroszországban továbbra is kedvelt úti cél Magyarország a kedvező ár-érték arányú szolgáltatásoknak köszönhetően; a korábbinál jóval több érdeklődő kereste fel a magyar standot a moszkvai turisztikai szakkiállításon (MITT) – közölte a Magyar Turizmus (MT) Zrt. az MTI-vel szerdán.

 

 

Hévíz az oroszok közkedvelt kirándulóhelye, forrás: hunguesthotels.hu
Hévíz az oroszok közkedvelt kirándulóhelye, forrás: hunguesthotels.hu

 

 

Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója a közlemény szerint elmondta: az ország megítélése kedvező, az orosz partnereket kifejezetten érdekli Magyarország, ami annak is köszönhető, hogy szívélyesen fogadják itt az orosz látogatókat, nem éri őket atrocitás az orosz politika elutasítottsága miatt.

 

 

Teraz.sk, MTI

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!