Immáron 11. alkalommal szerveztek Vásárúton réteshúzó fesztivált. A rendezvény évről évre ezreket vonz a csallóközi községbe, nem volt ez másképp idén sem.

 

Habár a fesztivál fénypontja a rekordállítási kísérlet, mégsem ezzel kezdődött a rendezvény. Délelőtt 11 órakor hagyományosan a csapatok versenyével indult az egésznapos program. Idén hét csapat mérte össze tudását, akiknek egy-egy almás és túrós rétest kellett készíteniük a zsűrinek, valamint egy saját választású „meglepetés rétest“ és be kellett mutatniuk.

 

A zsűri elnöke a népszerű szakács, Gianni Annoni volt, aki már nem először vett részt a vásárúti mulatságon. A műsorvezető szerepét Abaházi Csaba töltötte be.

 

 hirdetes_300x300  
Gianni és Abaházi Csaba már régi ismerősként érkeztek Vásárútra, fotó: Körkép.sk

 

Gianni elmondása szerint a versenyzőknek nem csak a zsűri ízlelőbimbóit kellett megnyerniük, a rétesek esztétikus, gusztusos tálalása legalább olyan fontos szempont volt. A háromtagú csapatoknak másfél órájuk volt arra, hogy elkészítsék réteseiket.

 

[stw]

A csapatok versenyében a zsűri döntése alapján végül a Zeelandia csapata bizonyult a legjobbnak.

 

 

Bugár Krisztina főszervező vezényletével tavaly 40 méteres rétest terveztek kinyújtani, mely végül egy méterrel hosszabb lett – idén ezt a rekordot kísérelték meg túlszárnyalni. A kitűzött cél a 42 méter elérése volt.

 

Mindenki izgatottan várta, vajon sikerül-e megdönteni a vásárútiaknak saját rekordjukat. A kész rétes megmérésével Bugár Bélát (Most-Híd) bízták meg.

 

Sajnos a politikát nem lehet sehonnan sem kizárni. Egy néző be is szólt a Most-Híd pártelnökének: „Béla, legalább ezt csináld jól!”, fotó: Körkép.sk

 

A rekordkísérlet végülis sikeresnek bizonyult: a hölgyek egészen 42,40 méterig nyújtották a vásárúti rétest.

 

A finomabbnál finomabb réteseken kívül a szervezők egyéb kultúrprogramokkal is várták az érdeklődőket a délután folyamán. A helyi és környékbeli fellépőkön kívül pedig este Takács Nikolas, valamint a Cubaritmo élőkoncertjével várják az édesszájú közönséget, a fesztivál utcabállal zárul.

 

Készítik a tepsikre a 42 méter és 40 centi hosszú rétest, fotó: Körkép.sk

 

 

 

 

Bugár Krisztina, a fesztivál főszervezője is köszönti a résztvevőket, fotó: Körkép.sk

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Körkép.sk/Komjáthy Petőcz Andrea

Képek: Körkép.sk/KPA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!