Szombaton 15 órától a DAC a Trencsén csapatát fogadta a Fortuna Liga 13. fordulójában. A sárga-kékek komoly jubileumot ünnepeltek, hiszen ez volt a dunaszerdahelyi klub 700. élvonalbeli mérkőzése – sajnos nem sikerült megtörni a vendégek győzelmi sorozatát, így jobb játékkal és három ponttal távoztak a MOL Arénából.

 

Az eddigi 699 alkalom során 344 hazai és 355 idegenbeli meccset teljesített a DAC, a múlt heti Zólyombrézó elleni győzelemmel pedig hétre növekedett szezonbeli győzelmeik száma.

 

Hamar gólt lőttek a vendégek

 

 hirdetes_300x300  

A szurkolók jó kulisszát varázsoltak a stadionba, bár azért a korábbi meccsek hazai hangulatát most nem érte el a sturkolás. A játékosokat a  Móra Ferenc Alapiskola diákjai kísérték a pályára Nemesócsáról, Davis pedig átvette a díjat a legszebb szeptemberi gólért (a találatot Nagymihályban szerezte). A szünetig mindkét oldalon akadtak lehetőségek, de maradt az állás.

 

Alig kezdődött el a mérkőzés, máris megszerezték a vezetést a vendégek, a 4. percben Ricky van Haaren kapufáról bepattanó lövését nem tudta hárítani Macej. A gólt követően a DAC is nagyobb sebességre kapcsolt, azonban nehéz volt áttörni a vendégek védelmét, Kalmár és Živković sem tudott betalálni. A 28. percben aztán megtört a jég, egy védelmi hibát kihasználva Pačinda bombázott Šemrinc hálójába, 1-1!

 

Később többször is veszélybe került a trencséni kapu, Pačinda találatát les miatt érvénytelenítette a játékvezető. Van Haaren a mérkőzés végén megszerezhette volna második találatát is, de csak a kapufát találta el az üres kapu helyett. Macej az utolsó percekben több bravúros védést is bemutatott, így a DAC elszenvedte első bajnoki vereségét a MOL Arénában. Marco Rossi védencei jövő héten Rózsahegyen javíthatnak.

 

A második félidőt nagy iramban kezdték a trencséniek,  többet járt a labda az ő lábukon, de az 56. perc után szerencsére a hazaiaknak is sikerült tempót váltaniuk. A lendület a 70. percben tört meg, amikor Janga egy fejessel ismét vezetéshez jutatta a vendégeket – 1:2.

 

A Trencsén jobb volt a DAC-nál.

 

DAC-Slovan: elfogytak a jegyek

 

Ma reggel 8 órakor kezdődött hivatalosan a jegyárusítás a DAC-Slovan rangadóra a MOL Aréna két jegypénztáránál. Portálunk értesülései szerint sokan már hajnalban besorakoztak, hogy jegyhez jussanak, ám még így is voltak, akik hoppon maradtak. A Körkép egyik tudósítója is a helyszínen volt, a jegypénztárosoktól kapott információk szerint fél 10-kor már minden jegy elkelt. Részletek:

Őrület! 90 perc alatt fogytak el a jegyek a DAC-Slovan rangadóra

Körkép.sk/fcdac.sk
borító:  fcdac.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!