A G20-csúcs eredményei annyira jelentéktelenek, hogy fel kell tennünk a kérdést, érdemes volt-e egyáltalán megrendezni. Miért pont Hamburgban, 500 méterre a radikális baloldal ismert negyedétől a Rote Flora-tól? Csak azért, mert Hamburg a kancellár szülővárosa? Ennek ellenére – a tüntetők erőszakosságára nincs mentség. Sajnos, kontraproduktív lett.

(…)

Először is egy bizarr hír, ami nincs benne záróanyagban, de jól dokumentálja az egész csúcs értelmetlenségét. Amikor a politikusok látták, hogy nem tudnak mit  mondani a közvéleménynek, nagy médiafelhajtás közepette bejelentették: Putyin elnök biztosította őket,  hogy Oroszország nem avatkozott bele az amerikai választásokba.

 

Most tényleg? Hihetetlen, hogy a legjobban fizetett politikusok ilyen értelmetlenséggel foglalkoztak. Mit vártak, hogy Putyin beismeri? 17  amerikai hírszerző ügynökség meggyőződése, hogy Clinton e-mailjeinek kiszivárogtatása mögött az oroszok álltak.

 

 hirdetes_300x300  

A csúcs további eredményei hasonlóan semmitmondóak. A klímaváltozás ügyében a résztvevők bebizonyosodtak arról, amit idáig is tudtak – Trump ellenzi a Párizsi klímaegyezményt, de az amerikai elnök állítólag segíteni fog a többieknek, hogy teljesítsék. Vicces.

(…)

Az egyetlen dolog, ami figyelmet érdemel, az a Szíria egyes területein kötött fegyverszünet. A Süddeutsche Zeitung híre szerint ugyanakkor nem Trump és Putin tárgyalt erről a találkozón, hanem az USA és Oroszország képviselői Jordániában előtte.

 

Tekintettel az erőszakra, amit a találkozó robbantott ki, valójában nem is érte meg megrendezni. Az biztos, hogy nem a politikusok, hanem a demonstrálók erőszakoskodtak. Minden ehhez hasonló erőszak elfogadhatatlan, barátságtalan és kontraproduktív. (…)

 

Maga a rendezvény helyszíne is a szervezők hibája. A csúcs 500 méterre volt a Rote Flora hamburgi negyedtől, ahol a szélsőbaloldal és a legradikálisabb lakosok laknak. És miért pont a baloldali Hamburg? A német kancellár csak azért választotta a csúcs helyszínének, mert ott született?

(…)

 

Aktuality.sk – Komentár Zola Mikeša: Merkelová zlyhala. Zbytočný samit i zbytočné násilie

 

 

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!