Újra kell gondolni a határok kérdését Európában – ezzel a merész ötlettel állt elő Jean-Luc Mélenchon radikális baloldali elnökjelölt a hétfő este rendezett párizsi televíziós vitán.

Monumentális tévévitában ütköztették nézeteiket a francia elnökjelöltek hétfő este. A magyar szemlélő számára nem mindig követhető témákat is tárgyaló, több mint háromórás eszmecsere során azonban egyvalamire biztosan felkapta fejét minden Franciaországba szakadt, franciául jól értő vendégmunkás.

 

A Baloldali Párt által támogatott francia politikus, Jean-Luc Mélenchon szerint most van itt az idő a határok újratárgyalására. A konfliktusok megelőzésére biztonsági konferenciát kell összehívni az Atlanti-óceántól az Uralig terjedő térség országainak részvételével.

 

(…)

 

 hirdetes_810x300  

A határok újrarajzolásának ötletére egykori párttársa, Benoit Hamon szocialista jelölt konkrétan rákérdezett, mire Mélenchon úgy válaszolt, meg kell nézni, hol húzódik Ukrajna határa, a Krím előtt vagy mögött, el kell dönteni, hogy Nyikita Hruscsov vagy Vlagyimir Putyin döntését fogadjuk el. Felhívta emellett Hamon figyelmét az ukránok és a lengyelek, valamint Magyarország és szomszédai közötti problémákra. Hamon ellenfele kijelentéseit az este legérzékenyebb kérdéskörének nevezte. (Mélenchon okfejtése a videón 2 óra 36 perc 33 másodperc után élvezhető.)

 

Az esemény teljességre törekvő szöveges kivonatát közlő Les Échos című francia napilap egyébként rosszul idézte Mélenchon Magyarországra vonatkozó szavait, mert hazánk és Ausztria közötti problémákról írt.

 

(…)

 

 

Magyar NemzetKuthi Áron: A radikális baloldaliak elnökjelöltje megoldaná Trianont

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!