Újra megérkezett –  szemügyre vehetjük az alakuló kartellt a rendkívül vegyes véleménnyel rendelkezők táborában. A Bonaparte lakópark előtti ellenzéki tüntetésekre csupán annyit mondanak: pfuj.

 

Engedjék meg, hogy tiltakozzak ez ellen .

 

Hogy tévedés ne essék, rögtön az elején leszögezem, hogy Matovičot a hibáiért és a jelleméért sohasem fogom választani, és hibásnak tartom Richard Sulík hozzáállást is bizonyos  nemzetközi kérdésekben. Ennek ellenére mégis úgy érzem, hogy hangosan fel kell kiáltanom: Fedor, Ivan, N-ko, hölgyeim és uraim, akik sorban lesajnáljátok az ellenzék tetteit: ha egy kicsit is lehet fékezzétek az előítéleteiteket. Különben egy-kettő újra utolér bennünket a valóság.

 

 hirdetes_300x300  

Amennyiben úgy vélitek, hogy ez egy rossz ellenzék, akkor kérdezem én, milyen lenne a jó? Van ötletetek? Nem véletlenül azért „rossz”, mert egy jelentős részük Fico szintjére süllyedt? Ha igen, miben hibás a Sas és az Egyszerű Emberek (OľaNO)? Helyesen megmondva, semmiben.

 

Nagyon nem tetszik nekem az ellenzék felosztása az ún. cirkuszi és nem cirkuszi részre. Itt ugyanis egy nagyon igazságtalan felosztásról van szó. Daniel Lipšič, Jozef Rajtár és Lucia Nicholson mind cirkuszolók? Ők, akik felveszik a kesztyűt, akik energiát és időt nem kímélve hajlandóak arra, hogy feltárják a Bašternák-ügyet a teljes, visszataszító valóságában? Akkor ezek után ki Číž, Vážny, Stromček, Plavčan, Procházka Baranja és Bugár Jakabja? És ki valójában ez az egész kormánybanda?

 

TBEN2621-02-690x460 dennikn.sk
Fotó: dennikn.sk

 

És végül, Fedor barátom, a Bonaparte lakópark előtti tüntetések tényleg olyan veszélyt jelentenek a parlamentáris demokráciára mint Kotleba? Mert számomra ez a tüntetés a parlament rehabilitációját, helyreállítását jelenti. Az ellenzék ugyanis megmutatja, hogy a parlamentben igenis vannak még olyan emberek, akinek nem mindegy, hogy mi történik, akik képesek cselekedni, és akik nem elégednek meg az olyan berögzült törvényhozókkal, mint Danko, Bugár és Hrnčiar.

 

És végezetül – azok a szóbeszédek, amelyek arról szólnak, hogy a tüntetéseknek és magának az ellenzéknek sincs értelme, szöges ellentétben állnak azzal a több ezer becsületes emberrel, akik a hőség és a vakáció ellenére részt vettek ezeken a tüntetéseken. Ellentétben állnak az országnak azzal a több százezer polgárával, akiknek – köszönhetően az ellenzéknek – felnyílt a szemüka Bašternák-üggyel kapcsolatban. Még egyszer hangsúlyozom: az ellenzéknek köszönhetően!

 

(…)

 

Az ellenzéken sok minden számon kérhető. A tüntetésekkel kapcsolatban is. De az, hogy a Bašternák-üggyel és a Bonaparte lakópark előtti tüntetéssel az egész nyilvánosság figyelmét a maffianizmusra és a jelenlegi kormányra irányította, az nem arra vall, hogy csődöt mondtak volna. Éppen ellenkezőleg, ez remekműnek számít.

 

Tisztelt SaS, Nova és Egyszerű Emberek (OľaNO) – a Bašternák-ügyért és a tüntetésekért hatalmas taps jár Önöknek.

 

.týždeň.sk – Štefan Hríb: Prečo sa kritici protestov mýlia

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!