A világ legjobb telefonja lehetne, ha produkálna spontán öngyulladást vagy robbanna fel. A Samsung most kénytelen visszahívni a piacról több mint 2,5 millió Note 7 mobiltelefont, aminek akkuja töltés közben kigyulladhat vagy felrobbanhat.

 

Néhány példány már ráijesztett a tulajdonosára: lángra kaptak a házban vagy a hotelben, ráadásul az USA-ban megtörtént az első olyan eset is, mikor a telefon miatt egy autó is teljesen leégett.

 

A Samsung eddig csak azt jelentette, hogy mindegyik Note 7 telefont kicseréli egy másikra, a legújabb információk szerint már az a véleménye, a felhasználók inkább ne is használják: kapcsolják ki, ne tegyék töltőre, és vigyék vissza a legközelebbi kereskedésbe csere céljából.

 

 hirdetes_300x300  

A csereprogram Szlovákiában szeptember 19-én indul,

azzal a különbséggel, hogy a cseréket futárszolgálat segítségével fogják megoldani. Ehhez előbb fel kell venni a kapcsolatot a Samsunggal. A telefont akár egy másik típusra is ki lehet cseréltetni, például egy Galaxy S7 edge-re is. (további részletek ezzel kapcoslatban itt)

 

Miközben a Sansung kétségbeesetten próbálja megoldani a problémát, a világ légitársasági már gyakorlatilag ki is tiltották a telefont járataikról. Az USA légifelügyelete, az Emirates társaság, az Etihad Airways, a Quantas és a Singapore Airlines szigorúan tiltják a Note 7-esek töltését és használatát a repülőgépeiken.

 

A problémát jelentő akkut ráadásul a Samsung maga gyártja, így a felelősséget nem tudja másra thárítani.

 

Forrás: Androidpit.com
Forrás: Androidpit.com

 

HNonline.sk

Nyitókép: HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!