Bárki nevét felviszi a Marsra a NASA májusban útnak induló InSight Mars-járóján. A NASA honlapján lévő, erre a célra létrehozott űrlapon bárki megadhatja nevét: előbb a keresztnevet , majd a vezetéknevet kell megadni, azután a legördülő listából kiválasztani Magyarországot vagy Szlovákiát . A postai irányítószám  kitöltése nem kötelező, ahogy az e-mail-cím megadása is opcionális.Aki szeretné feljuttatni a nevét, az jobb, ha minél előbb kitölti az erre szolgáló űrlapot – írja a HVG.

 

Amint megvan az adatokkal, kattintson az I’m not a robot melletti fehér négyzetbe, és amikor megjelenik a zöld pipa, a Send gombbal küldje be személyes kérelmét. Ezután megkapja beszállókártyáját, melyet letölthet, vagy a jobb felső sarokban lévő borítékos gombbal levélben is elküldhet magának.

 

A neveket mikrochipen viszi fel magával a Mars-járó a vörös bolygóra, ahova a tervek szerint 2018 novemberében érkezik meg. 2015-ben már több mint 825 ezren adták meg nevüket, ezért most egy második mikrochipre kerülnek fel az újonnan jelentkezők nevei. Az új chipen a cikkünk megjelenésének időpontjában aktuális adatok szerint ötezer magyar neve már biztosan rajta lesz.

 

 hirdetes_300x300  

HVG.hu
kép: Inverse

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!