Még mielőtt kitérnék a vesztes mérkőzés pozitív tapasztalatainak összefoglalására, elárulom, hogy rájöttem, hogy az évek múlásával Gera Zoli miért helyezi egyre inkább előnybe a hátrapasszolást az előrepasszolásnál: mert nincs elöl játékostárs, hátul meg egymás mellett zsinórban ott van az öt védő, akiket mindig meg lehet okosba játszani, kiegészülve a szintén inkább labdaszerző, mint gólvágó Nagy Ádámmal.

 

Sőt Gyurcsó Ádám és Dzsudzsák Balázs is többet settenkedett a portugálok elleni meccsen a védelmet segítve hátul az oldalvonal mentén, mint a támadószektorban.

 

Így nem könnyű előre megjátszani a labdát az elöl magányos harcát vívó harmadik Ádámnak, a Szalainak. Hátul meg szinte galibáztak egymásnak a védőink, elöl a társnélküli Szalainak sok esetben a labda is meg a saját lábai is. A baloldalon vezették a portugálok a legtöbb veszélyes támadást, holott a védelmünk jobboldalán Langot Besének is segítenie illett volna.

 

 hirdetes_300x300  
forrás: rangado.hu

 

Bezzeg a mi időnkben!

 

A Fazekas, Bene, Dunai II, Zámbó újpesti és válogatott támadósorba csak azért tudott ötödikként nehezen bekerülni a fiatal Törőcsik Andris, mert ott volt még a baloldalon a támadásokat segítő, állandóan le-felrohangáló Nagy Laci.

 

De lásd a pozitívumokat!

 

Bernd Storck sikeredző egyelőre még elvetette a 6:3:1-es hadrendet, talán majd a vesztes portugál meccs tapasztalataiból kiindulva otthon a feröeriek ellen kipróbáljuk! Sok pénzt megspórolt az MLSZ azzal, hogy erre a mérkőzésre nem hívta haza a kapitány az Amerikába és Kazahsztánba szakadt Nikolicsot és Eleket.

 

Nekik se kellett a reptéren feleslegesen csekkolgatniuk, meg a repülői kaján sínylődniük, ha a játéklehetőség kizárt (Németh Krisztián mindig hazajött a tengerentúlról, ha játszott, ha nem). Az sem mellékes, hogy úgy tűnt a kivetítőn, mintha most vékonyabb lett volna a zselékapitány, persze, sok a gond, és mintha Dzsudzsinak is eltűnt volna a kis sörpocija!

 

forrás: blikk.hu

 

Karcsúsító lehet az arab forróságban focizni! És milyen megható volt, ahogy az egykoron brazil Vinicius gyerek a szívére szorította a kezét a magyar himnusz alatt! Gyorsan beilleszkedett a csapatba, bár a szöveggel még gondjai voltak! És a tavalyi júniusi eufóriát idézően a mérkőzés ideje alatt újra megteltek a magyarországi kocsmák: a kivetítők és tévékészülékek előtt rengeteg ember élte meg közösségi élményként a portugálok elleni zakót. Jó magas lehetett a vendéglátóipar szombat esti bevétele!

 

Akkor most melyik is a magyar foci igazi arca?

 

A tavalyi 3:3-as vagy az idei 0:3-as portugálos? Félő, hogy a mostani! Gondolva a labdarúgó EB-t követő gyászos nemzetközi „kupamenetelésre”, amikor komolyabb csapatok még el sem kezdték a kupaszereplést, mi már be is fejeztük, vagy az idegenlégiósaink kint vergődésére, a megfutamodására (Kleinheisler), az arab, amerikai, koreai, kínai és kazah „sztárcsapatokba” szerződésekre stb.

 

Jó hír viszont, hogy a közeljövőben elkészül a szebb napokat is megélt, de jelenleg NB II-es ZTE arénája, és a stadionavatón pedig ott lesz a DAC is!

 

Száraz Dénes

Nyitókép: MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!