Tisztelt Miniszterelnök úr!

 

A hírek szerint a Botka László vezette szocialisták is szeretnék megírni levelüket a határon túli magyar választópolgároknak, ezért arra kérik a magyar kormányt, hogy nekik is adják át a címlistákat. Azokról a polgárokról van szó, akik az egyszerűsített honosítás keretében állampolgárságot és szavazati jogot szereztek Magyarországon.

 

A hír kapcsán tisztelettel szeretném megkérni a Miniszterelnök urat, hogy amennyiben úgy dönt, kiadatja az MSZP-nek a címlistákat, az én címemet szíveskedjék visszatartani. Nem szeretném, ha a lakóhelyem címe illetéktelen kezekbe kerülne.

 

 hirdetes_300x300  

Kérésemet a következőkkel indoklom.

 

1.Szerény megítélésem szerint a rendszerváltás előtti MSZMP-t a jelenlegi MSZP-től csak az a kihagyott M betű különbözteti meg. Gondolkodása, a határon túli magyarok iránt érzett elkötelezettlensége maradt a szocialista internacionalizmus szintjén, csak most liberalizmusba öltöztette. Bárhogy is szeretném, eddig semmi sem győzött meg arról, hogy a szocialisták nem a folytonosság elvét vallják a határon túli magyarság tekintetében. A szocializmusban átélt budapesti egyetemi éveim alatt szerzett tapasztalatok arról győztek meg, hogy az akkori magyarországi általános és középiskolai történelemoktatás agymosásának köszönhetően rólunk, határon túli magyarokról hamis, illetve semmilyen kép nem alakult ki a magyarországi fiatalok körében.

 

2. A rendszerváltást követően Horn Gyula miniszterelnöksége alatt ratifikálták a szlovák-magyar alapszerződést, amely említést sem tett a kisebbségi kollektív jogokról, a beneši dekrétumok eltörléséről. A szerződést a szocialista Horn Gyula és Vladimir Mečiar miniszterelnökök írták alá.

 

3. Az Ön első kormányzása alatt született meg a határon túli magyarokat érintő kedvezménytörvény (státustörvény), amelynek köszönhetően Magyar Igazolványokat kaptunk Magyarországtól. Élénken él az emlékezetünkben a szocialisták gyűlölködő ellenkampánya és riogatása több millió határon túlról érkező magyar munkavállalóról, illetéktelen nyugdíjak kifizetésekről.

 

4. Aztán jött 2004.december 5-ei hírhedt magyarországi népszavazás a kettős állampolgárságért, amelynek során a szocialisták elárulták az országon kívül rekedt magyarokat. Cselekedetük kimerítette a nemzetárulás fogalmát!

 

5. 2010-ben a kettős állampolgárságról szóló törvény parlamenti szavazása során a nemmel szavazók és tartózkodók, köztük Gyurcsány Ferenc, Szanyi, Molnár Csaba szintén szocialisták voltak, Lendvai Ildikó pedig megkésve érkezett a terembe.

 

Mindezek alapján tisztelettel kérem Önt, hogy ennek a pártnak és ennek a miniszterelnök jelöltnek ne szolgáltassa ki lakcímemet!

 

Üdvözlettel:

 

Száraz Dénes

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!