Radim Jančura, a RegioJet vezetője az utasokhoz intézett felhívással szeretné elérni a Komárom – Pozsony vonalon közlekedő járatainak bővítését és modernizációját.

 

A cseh magánvasút-társaság szerint a bővítésre azért van szükség, mert az ingyenes állami vonatozásnak köszönhetően 2015-ben több, mint fél millió fővel emelkedett az utasok száma az említett vonalon.

 

Állam: nincs szükség járatbővítésre

 

 hirdetes_810x300  

A Gazdasági és Közlekedésügyi Intézet (IDAH) szerint jelenleg nincs szükség az említett szakaszon járatbővítésre, elegendő a kapacitás növelése is.  Szerintük ugyanakkor a RegioJet nem a legjobb formáját választotta a Közlekedésügyi Minisztériummal való kommunikációnak,  melyet már az InterCity vonatok eltörlésénél is bevetett.

 

A cseh vállalat továbbá azt is szeretné elérni, hogy a közlekedés fejlesztésére fordítható úniós pénzügyi alapokból ők is részesülhessenek. Nehezményezik, hogy Csehországgal ellentétben Szlovákiában csak az állami vasúttársaság (ZSSK) részesülhet a támogatásokból. Az állami vasút viszont úgy véli, hogy ezzel csak azt akarják elkerülni, hogy ne kelljen saját forrásból fejlesztésre költeniük.

 

Szerintük nincs szükség arra, hogy a támogatásokhoz mindenki hozzáférjen, mert elegendő, ha a társaságok hozzájuthatnak az uniós pénzekből vett vonatokhoz .

 

regiojet felhivas
szórólap a járatokon. forrás: aktuality.sk

 

aktuality.sk
kép: webnoviny.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!