Nyitókép: teraz.sk

 

Folytatódnak a választások utáni politikai egyeztetések. Egyelőre Zuzana Čaputová kérte magához a jövendőbeli kormánykoalíciós pártok elnökeit.

 

Amennyiben meggyőződik arról, hogy szeretnének kormányt alakítani, Igor Matovič megkapja az erről szóló megbízást.

 

Az államfő Andrej Kiskával való találkozóját követően Kiska elmondta, hogy pártja csütörtökön tart elnökséget, ahol döntenek arról is, megkezdik-e a tárgyalásokat a kormányra lépésről.

 hirdetes_810x300  

 

 

Igor Matovič megerősítette, hogy már egyeztetett Boris Kollárral és Richard Sulíkkal is. Az OĽaNO és a Za ľudí elnöke vélhetően ma találkozik először a választások után.

 

 

Igor Matovič elmondta, hogy támogatja az államfő lépését, és nem szeretne semmit elsietni a kormányalakítást illetően. Ugyanakkor szeretné, ha lehetőség szerint minél gyorsabban felállna az új kabinet.

 

Andrej Kiska újságírói kérdésre elmondta, hogy szeretné, ha az új kormány erős szakmai és morális kredittel rendelkezne. A mai találkozójukon sok kérdést kíván feltenni Matovičnak.

 

Ami Boris Kollárral kapcsolatos kijelentését illeti, a feltétele, hogy Kollár ne legyen a kormány tagja, könnyen teljesíthető, a Sme rodina elnökének neve ugyanis lehetséges házelnökként merült fel.

teraz.sk/Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!