Nyitókép forrása: hnonline.sk/illuszráció

 

A bártfai Szent Jakab Kórház és Poliklinika intézményében rohamosan romlik a járványhelyzet. A koronavírusos betegeknek fenntartott helyek fogynak, a 700 alkalmazottból 101 karanténban van, veszélybe került egyes osztályok működtetése is.

 

Szlovákia legfertőzöttebb régiójában már az általános iskolák is bezártak, így a kórházi alkalmazottak egy része (elsősorban egészségügyi nővérek) otthon van a gyermekével, másik részük pedig pozitív vírusteszt miatt került karanténba.

 

Marek Krajčí (OĽANO) egészségügyi miniszter a Rádio Expres Braňo Závodský című műsorában elmondta, hogy a járvány ebben a régióban a figyelmeztetések ellenére megtartott lagzik és más magánjellegű összejövetelek számlájára írhatók, amelyek során könnyen és gyorsan terjedt el a koronavírus.

 

 hirdetes_810x300  

A kórház igazgatója, Marián Petko elmondása szerint a kórházban már 24 koronavírusos beteget ápolnak, közülük ketten szorulnak intenzív ellátásra, egy fő van lélegeztetőgépen, és egy személy életét vesztette a kórházban – jelenleg a boncolás eredményére várnak, ami megerősíti majd a halál okát.

 

Az elmúlt napokban felfüggesztették a rehabilitációs osztály működését, az alkalmazottakat más osztályokra helyezték át. Kritikussá válhat a helyzet a sebészeten, ahol orvoshiány lépett fel, ahogy a gyermekosztályon is, ahol 4-5 orvos fertőződött meg és került karanténba.

 

A legfrissebb járványstatisztikák szerint az országban október 15-én beazonosított bő kétezer fertőzöttből 129 a Bártfai járásból került ki, az elmúlt héten összesen 997 személy tesztje lett víruspozitív.

 

Körkép.sk, Teraz.sk, HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!