Nyitókép: Getty Images/iStock

 

A koncessziós díjfizetési kötelezettség automatikusan megszűnik, nem kell lemondási kérelmet küldeni. Banki átutalással történő fizetés esetén meg kell szüntetni az állandó átutalási megbízást – tájékoztatott az RTVS marketingkommunikációs menedzsere, Zuzana Vicelová.

 

Elmondása szerint a SIPO-n keresztül történő fizetés esetén nem kell lépéseket tenni. „A havi fizetésnél június 30., a félévesnél január 31., a negyedévesnél pedig január 31., majd április 30. volt az esedékesség” – magyarázta Vicelova. Felhívta a figyelmet arra, hogy a befizetett éves díját az év második felében térítik vissza.

 

„Az RTVS azt javasolja a fizetőknek, hogy ellenőrizzék esetleges hátralékukat“ – mutatott rá. Elmondása szerint nyilvántartott hátralék esetén az RTVS-t törvényi kötelezettség terheli fizetési felszólítás megküldésére. Felhívta a figyelmet arra, hogy június 30-a után is kézbesítik a hátralékfizetési felszólításokat.

 hirdetes_810x300  

 

Július 1-jétől az embereknek nem kell koncessziós díjat fizetniük. Az RTVS a bruttó hazai termék (GDP) 0,17 százalékának megfelelő állami hozzájárulást kap. Az RTVS-díj fizetésének törléséről szóló törvénymódosítást a parlament már elfogadta, és még az elnök aláírására vár.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!