Nyitókép: TA3 live, reprofoto

 

Taraba szerint a Hlas nagyvonalúságától függ, hogy Dankót megválasztják-e a parlament elnökének.

 

Tomáš Taraba (SNS jelöltje) és Martin Dubéci (PS) vitázott egymással a TA3 vasárnap délelőtti, Politikában című vitaműsorában.

Ami Andrej Danko esetleges házelnökké választását illeti, Tomáš Taraba a TA3 Politikában című műsorában elmondta, hogy az SNS az államfőválasztás második fordulójának finisében nagyban hozzájárult a patrióta, szuverenista választók mozgósításához, ami végül Peter Pellegrini győzelmét jelentette.

 

 hirdetes_810x300  

Ezután a Hlas nagyvonalúságától függ, hogy Dankót a parlament elnökévé választják-e, mondta Taraba, aki egyúttal cáfolta, hogy a kormánykoalícióban a minisztériumok újbóli elosztásán dolgoznának.

 

A Hlas, melynek elnöke államfő lett, elmondta, hogy a koalíciós szerződés továbbra is érvényes, és az államfőválasztás ezen semmi nem változtatott.

 

Pellegrini államfővé választása a közös sikerünk

 

– nyomatékosította Taraba.

 

Martin Dubáci (PS) elutasította, hogy a párt a parlamentben támogatná Danko házelnökké választását. Taraba szerint kulcsfontosságú volt a második forduló előtt a három koalíciós pártelnök találkozója, ahol Pellegrini kijelentette, hogy a Smer és az SNS által vallott ideológia a meghatározó a számára is.

 

Kép forrása: TA3 live, reprofoto

 

Majd frontális támadást intézett a Progresszív Szlovákia felé, akik Taraba szerint soha nem voltak konstruktív ellenzéke a kormánynak és Brüsszelben, Prágában is Szlovákia érdekeivel ellentétben dolgoztak.

 

Példaként Petr Fiala cseh államfő nyilatkozatát hozta fel, aki Šimečkával, a PS elnökével történt egyeztetése után úgy nyilatkozott, hogy ha nem Korčok nyeri az elnökválasztást, Szlovákia biztonsági kockázattá válhat Európában. Továbbá a Specializált Ügyészség és a Šutaj Eštokkal szemben, a személyi leváltásokkal kapcsolatos, a bíróságon 7-0 arányban elvesztett ügyeket említette, ahol Taraba szerint a PS mind-mind vereséget szenvedett.

 

Az idei EP-választások Taraba szerint arról szólnak, hogy az ilyen államellenes pártok, mint a PS, erős képviseletet szereznek-e Brüsszelben.

 

„Önök egy szélsőséges, extrémista politikai párt, mely izolációba való. Az ilyen progresszív liberálisok szlovákellenes emberek, akik azt sem tudják, hány nem létezik,”

 

– vádolta meg vitatársát.

 

Dubéci azzal védekezett, hogy a PS az ország második legerősebb pártja, melyet 5-600 ezer ember választott, így az SNS minisztere őket nevezi extrémistának.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!