A nagyobb vállalatoknál már bevett szokás, de a kisebb létszámmal működő cégek is kezdik felismerni a csapatépítő programok fontosságát. Ez lehet egy közös kirándulás vagy az év végi vacsorás, táncos mulatság, amik bár mind nagyszerű alkalmak a megszokott munkahelyi környezetből való kiszakadásra, mégis pont azt nem tudják nyújtani, ami egy igazán jó csapatépítős tevékenység célja: egységet kovácsolni a sok különböző személyiségből.

 

Ebben a cikkben 3+1 kikezdhetetlen érvet mutatunk, hogy miért jobb a szabadulószobás program a fentieknél.

 

Egységben az erő

 

 hirdetes_810x300  

A munkahelyen óhatatlanul alakulnak ki kisebb társaságok, klikkek, akik együtt töltik az ebédszünetet, jobban megértik egymást. Válassz egyet a közkedvelt Időcsapda szabadulószobák közül Budapesten, lépjétek át kollégáiddal a komfortzónátokat. Egy kirándulás vagy éttermi látogatás alkalmával a már kialakult klikkek ugyanúgy egymás társaságát fogják keresni, így azokkal, akikkel eddig alig váltottak néhány mondatot, ugyanúgy nem lesz semmilyen kapcsolatuk. Márpedig egy jó csapatépítőnek nemcsak arról kell szólnia, hogy jól érezzük magunkat, hanem hogy megismerjük jobban egymás erősségeit, és az egy osztályon dolgozók megtanuljanak egységként együttműködni.

 

A szabadulószobákban nemhogy van erre lehetőség, hanem egyenesen ezen múlik a küldetés sikere. Muszáj mindenkinek kivennie a részét a keresgélésből, nyomozásból, kódfeltörésből, mert az idő szorít, így minél aktívabbak a résztvevők, annál hamarabb bukkannak rá a nyomokra.

 

Kiderül, hogy ki miben jó

 

Nyilván egy adott munkakör betöltéséhez szükség van bizonyos képességekre, de ezenkívül is rendelkezünk adottságokkal, amik esetleg eddig rejtve maradtak. Lehet, hogy olyasvalaki fogja a logikai összességeket megfejteni, akiről sokan nem feltételezték volna, vagy valakiről kiderül, hogy jó nyomolvasó. A közös gondolkodás viszi előre rejtvényről rejtvényre a társaságot, így garantáltan senki nem marad ki a kijutás öröméből.

 

Vicces pillanatok

 

Leginkább a vicces pillanatok és a játék öröme marad meg a társaságokban, amiben sosincs hiány. Az első feladványon való túljutás meghozza a feloldódást, és elkapja a versenyszellem a résztvevőket, mindenki igyekszik hasznossá tenni magát. A próbálkozások nem mindig célravezetőek, viszont viccesek lehetnek, amiket sokáig emlegethet a csoport. 

 

Kijutás után ünneplés

 

A személyes játék mellett van lehetőség online is teljesíteni a küldetést, ami a több országból együtt dolgozó munkatársaknak vagy egy újabb lezárás miatt lehet hasznos. Viszont azok a cégek, akik személyesen próbálják ki magukat valamelyik pályán, kérhetnek akár egész napos egyéb programot, így a nagy izgalmakra helyben lehet enni és inni, immár igazi csapatként.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!