Nyitókép: eto.hu

 

A DAC eddigi másodedzője, Borbély Balázs irányíthatja a győri focit a feljutás érdekében az elkövetkező 5 fordulóban. Borbély mellett a nap folyamán a pozícióra Máté Csaba, a Ferencvárosnál sikeres vezetőedző neve is felmerült, aki a jelek szerint nem vállalta a felkérést.

 

Amint arról beszámoltunk, alig két hónap után, nyolc lejátszott mérkőzést követően a Világi – Jan Van Daele tandem azonnali hatállyal leváltotta Szergej Kuznyecovot a győri ETO FC kispadjáról. Kuznyecovot a Merkantil Bank Liga 29. fordulóját követően rúgták ki, a Szeged ellen otthon elszenvedett 0:1-es vereség után. Kuznyecov a találkozót követően úgy fogalmazott, a három pont elvesztésében a játékosok, a vezetőedző és a klubvezetés is benne van. Mérlege 4 győzelem és 4 döntetlen az ETO kispadján.

 

 hirdetes_810x300  

Borbénynak ez lesz az első vezetőedzői feladata

 

A 44 esztendős dunaszerdahelyi születésű Borbély Balázs játékospályafutása a DAC-ban indult, ahol az első csapatban 1998 és 2000 között szerepelt. Ezután az Artmedia Petržalka csapatában töltött sikeres időszakot, ahol többek között a Bajnokok Ligája csoportkörében is szerepelt, ráadásul csapatkapitányként vezette az együttest. Külföldi pályafutása során megfordult a német Kaiserslautern, a román Timişoara és a ciprusi AEL Limaszol csapataiban.

 

A szlovák felnőtt válogatottban 15 alkalommal lépett pályára.

 

Edzői karrierje jelentős részét a DAC-nál töltötte, ahol a tartalékcsapatnál és az ifjúsági együttesnél is dolgozott. Két szezonban is felnőttcsapatnál volt segédedző, majd az akadémiai csapatok mellett folytatta. Magyarországon a Ferencváros U17-es gárdáját irányította, ahonnan 2022 nyarán tért vissza Dunaszerdahelyre és a felnőttcsapat asszisztensedzője volt egészen idáig. Munkáját Lipták Zoltán asszisztensedzőként, Sebők Zsolt kapusedzőként, Kertész Áron erőnléti edzőkent, míg Márkus Gábor videóelemzőként fogja segíteni, számol be róla a klub hivatalos honlapja.

 

Borbély kinevezésével az egyetlen csallókõzi magyar szív is távozik a DAC kispadjáról.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!