A magyarországi vizes vb szerdai versenynapján műugrásban  Bóta Botond az 51., Ligárt Ábel pedig az 54. helyen végzett. A nők 5 km-es nyíltvízi úszásában rendkívül agresszív mezőnyben Juhász Janka a 27., Novoszáth Melinda pedig a 28. lett. Magyar műúszó-válogatottunk nem jutott a döntőbe a szabadgyakorlat selejtezőjében, férfi vízilabdázóink pedig rendkívül küzdelmes mérkőzésen játszottak döntetlent az olaszokkal.

 

Budapest, 2017. július 19. – A Dávid Janka, Kertai Lili, Kézdi Fanni, Kiss Szofi, Rényi Luca, Riemer Alexandra, Schwarcz Anett, Thuróczy Karolina Mylan összeállítású magyar csapatot hatalmas hangorkán fogadta a Városligetben. A lányok a 16. helyen végeztek. MTI Fotó: Kovács Tamás

 

„Ebbe a kűrbe mindent beleraktunk, ami még bennünk maradt. Csodálatos volt a világbajnokság, a környezet, a közönség, a rendezés, minden tökéletes volt” 

 

– mondták a lányok.

 

 hirdetes_810x300  
Budapest, 2017. július 19.
Ligárt Ábel az 54. helyen vézgett a 3 méteres férfi műugrás selejtezőjében a 17. vizes világbajnokságon a fővárosi Duna Arénában 2017. július 19-én.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

 

Budapest, 2017. július 19.
Bóta Botond az 51. helyen végzett a 3 méteres férfi műugrás selejtezőjében a 17. vizes világbajnokságon a fővárosi Duna Arénában 2017. július 19-én.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

 

Balatonfüred, 2017. július 19.
A rajtolnak a versenyzõk a női 5 kilométeres nyíltvízi úszás versenyszámának döntőjében Balatonfüreden 2017. július 19-én. Középen Novoszáth Melinda 36-os, mögötte Juhász Janka 42-es rajtszámmal.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

 

Ahhoz képest, hogy tizenhét éves vagyok és hatvan indulóból huszonhetedik lettem, szép eredmény. Az első körben iszonyatos bunyó volt, azt sem tudtam, hogy hol vagyok, fiú vagyok-e vagy lány, vagy hogy hány éves vagyok. Annyira szétvertek, hogy többet voltam a víz alatt, mint fölötte. Ehhez képest élveztem. Kellett ez, hogy belemelegedjek a holnapi váltó előtt.

 

nyilatkozta Juhász Janka a Nemzeti Sportnak a verseny után.

 

„Az első körben nem láttam semmit, el voltam torzulva, a másodiknál azonban hallottam, ahogy a nővérem sikít és az edzőm sípol – folytatta a 17 éves úszónő. – Kirázott a hideg a víz alatt. Beindult tőle a kezem és a lábam is, behúzott a szurkolók ujjongása meg a szívem.

 

Bunyóból volt bőven a Magyarország-Olaszország férfi vízilabda-rangadón is. Kapusunk, Nagy Viktor a következőképpen reagált arra, hogy a bíró szinte beállt hetedik játékosnak az olaszokhoz:

 

 

Vizes vb: Óriási küzdelemben döntetleneztek a magyar vízilabdázók

 

Budapest, 2017. július 19., A vizes vb-re kijáró, vagy a közvetítéseket követő nézők már hozzászokhattak 
Ashton Kutcher amerikai színész (b) jelenlétéhez, aki egyedül vagy családjával együtt látogatja a versenyeket. Ezúttal Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke társaságában látható a férfi vízilabdatorna D csoportjában játszott Egyesült Államok – Japán mérkőzésen. Hát az eredménytől biztosan nem ájult el, ugyanis az amerikaiak csúnyán kikaptak Japántól. USA-Japán 7:15
MTI Fotó: Czagány Balázs

 

JÚLIUS 20., CSÜTÖRTÖKI PROGRAM

 

9.30: Vízilabda, csoportmérkőzés, 3. forduló, nők: Japán–Franciaország
10.00: Műugrás, nők, 3 m, selejtező
10.00: Nyílt vízi úszás, csapatverseny, 5 km, döntő (Juhász Janka, Rasovszky Kristóf, Novoszáth Melinda, Gyurta Gergely )
10.50: Vízilabda, csoportmérkőzés, 3. forduló, nők: Ausztrália–Görögország
11.00: Műúszás, szabad gyakorlat, duett, döntő
12.10: Vízilabda, csoportmérkőzés, 3. forduló, nők: Oroszország–Kazahsztán
13.30: Vízilabda, csoportmérkőzés, 3. forduló, nők: Olaszország–Kína
15.30: Műugrás, nők, 3 m, elődöntő
17.30: Vízilabda, csoportmérkőzés, 3. forduló, nők: Brazília–Kanada
18.30: Műugrás, férfiak, 3 m, döntő
18.50: Vízilabda, csoportmérkőzés, 3. forduló, nők: Új-Zéland–Egyesült Államok
19.00: Műúszás, szabad gyakorlat, szabad kombináció, selejtező (magyar műúszó-válogatott)
20.10: Vízilabda, csoportmérkőzés, 3. forduló, nők: Hollandia–MAGYARORSZÁG
21.30: Vízilabda, csoportmérkőzés, 3. forduló, nők: Dél-Afrika–Spanyolország

 

 

Körkép.sk, nemzetisport.hu

Nyitókép: index.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!