Nyitókép: Lukas Reinhardt/fraenkischertag.de

 

Hétfőn őrizetbe vették Németországban Daniel Halembát, a szélsőjobboldali Alternatíva Németországért (AfD) párt fiatal politikusát, akit nemrég választottak be a bajor tartományi törvényhozásba. Ezt a würzburgi ügyészség jelentette be.

 

Halembát Stuttgart környékén vették őrizetbe. Az ügyészség szerint a 22 éves tartományi politikus ellen uszítás és alkotmányellenes szervezetek jelképeinek használata miatt folyik vizsgálat.

 

Halemba a „Burschenschaft Teutonia Prag zu Würzburg” politikai színezetű diákegyesület tagja. A rendőrség szeptemberben razziát tartott az egyesület helyiségeiben, mert felmerült a gyanú, hogy ott náci jelképekkel ellátott tárgyakat és rasszista dokumentumokat tárolnak.

 hirdetes_810x300  

 

Halemba ügyvédje, Dubravko Mandic tagadta az ügyfelével szemben felhozott vádakat. A csoport négy másik tagja ellen is nyomozás folyik.

 

Az AfD jelentős győzelmet aratott az októberi tartományi választásokon Bajorországban és a szomszédos Hessenben. Bajorországban a bevándorlásellenes párt a szavazatok 14,6 százalékával a harmadik helyen végzett.

 

Az újonnan megválasztott bajorországi tartományi parlament hétfőn délután tartja első ülését.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!