Hogy milyen az ideális állás, az általában egyénfüggő. A jó fizetés, a kedvező munkakörülmények vagy a magánéletet támogató munkaidő-beosztás mellett, még sok tényező játszhat szerepet abban, hogy igent mond-e valaki egy adott állásajánlatra. De megtalálni a jó ajánlatot, az az igazi kihívás.

 

Álláskeresés a neten

 

A komoly cégek mindegyike rendelkezik ma már saját honlappal, ahol a nyitott pozíciókat meghirdetik. Sokkal hatékonyabb a keresés azonban, ha olyan tematikus álláskereső portál szolgáltatásait használjuk, mint a pecsallas.hu. Ez a tematikus honlap azért jött létre, hogy a Pécset és annak környékén előknek segítsen a városban megtalálni álmaik állását. A legnagyobb előnye, hogy jelenleg is több, mint tízezer ajánlat közül lehet az oldalon válogatni. A hirdetések olvasásához és az azok közötti kereséshez még csak regisztrációra sincs szükség. 

 

 hirdetes_810x300  

Szolgáltatások álláskeresőknek

 

A legfontosabb érv, ami a Pécsállás portál használata mellett szól, hogy az álláskeresőknek teljesen ingyenes. Az egyszerű és gyors regisztráció elvégzése után a felhasználó egy online kitölthető nyomtatvány segítségével megalkothatja saját önéletrajzát. Természetesen abban az esetben, ha már rendelkezik egy profi CV-vel, motivációs levéllel vagy kísérőlevéllel, egy dokumentumcsatoló segítségével a felhasználói profiljához tudja rendelni. 

 

A hirdetések közötti keresés történhet cégnévre, pozícióra vagy egyéb a hirdetés szövegében lévő kulcsszavak valamelyikére. A különböző álláslehetőségek kategóriákra bontva listázhatóak, így mindig csak a valóban releváns ajánlatok közül kell választani. A felhasználó a neki szimpatikus hirdetéseket beteheti a kedvencek közé, így azok később gyorsan visszakereshetővé válnak. Amennyiben a munkakereső feliratkozik az állásértesítő szolgáltatásra, naprakész információkat kaphat a megadott e-mail címére az oldalon megjelenő új ajánlatokról. 

 

A portál üzemeltetője folyamatosan keresi a kapcsolatot pécsi munkaadókkal, hogy az aktuális munkalehetőségekről minden érdeklődő tájékozódhasson a pecsallas.hu segítségével.

 

Extra szolgáltatás

 

A multimédiás platformok és tartalmak elterjedése hatott a munkaerő-toborzásra is. Egyre gyakrabban fordul elő, hogy a munkaadók videós bemutatkozást kérnek, vagy maga az interjúk is videós platformokon keresztül valósulnak meg. 

 

Ezenkívül pedig a hirdetők kötelezővé tehetik azt is, hogy az álláshirdetésekben feltett kérdéseikre videós választ küldjenek a leendő alkalmazottak. Erre a munkaadói igényre válaszul, a Pécsállás portál lehetőséget ad felhasználóinak arra, hogy a videóikat elkészíthethessék a profiloldalon vagy az előre felvett kész fájlokat feltölthessék.

 

A rendszer az elkészült videóanyagokat az online jelentkezés során az önéletrajzzal együtt továbbítja a hirdetők részére. Az itt bemutatott szolgáltatások mind azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók minél hamarabb megtalálják az igényeiknek leginkább megfelelő “álomállást”.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!