Nyitókép: SITA

 

Az amerikai képviselőház által elfogadott törvényjavaslat lényegében ultimátumot ad a TikTok kínai tulajdonosának: vagy eladja a céget egy megbízható tulajdonosnak, vagy betiltják az alkalmazást az Egyesült Államokban.

Újabb lépést tett az Egyesült Államok a TikTok betiltása érdekében. Az amerikai képviselőház elfogadott egy törvényjavaslatot, amely teljesen betiltaná az alkalmazást az Egyesült Államokban, ha a tulajdonosok nem hajlandóak eladni a céget.

 

Amerikai politikusok szerint a TikTok tulajdonosa, a ByteDance Ltd. veszélyt jelent a nemzetbiztonságra, mivel a cég szoros kapcsolatban áll a Kínai Kommunista párttal, ezáltal a felhasználók adatai az amerikaiak szerint könnyen Peking kezébe kerülhetnek. Az Egyesült Államok a TikTok legnagyobb piaca 170 millió felhasználóval.

 hirdetes_810x300  

 

A TikTok betiltására tett kísérletek még Trump idején kezdődtek: megpróbálta, de nem sikerült országos tiltást bevezetnie. Biden kormánya folytatta a törekvéseket, egyebek mellett betiltották a TikTok használatát a kormányzati/szövetségi alkalmazottak és ügynökségek által használt eszközökön.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!