Nyitókép: SITA

 

Oroszország a következő hetekben fokozhatja a támadó hadműveleteket, valamint rakéta- és dróncsapásait Ukrajna ellen, hogy kihasználja azt az időszakot, amíg az amerikai katonai segélyek meg nem érkeznek az országba. Az Ukrajinszka Pravda című lap szerint ezt az Amerikai Háborús Tanulmányok Intézete (ISW) állapította meg rendszeres elemzésében.

 

„A helyzet a fronton ezért valószínűleg tovább romlik ezalatt az idő alatt, különösen, ha az orosz csapatok fokozzák támadásaikat, hogy kihasználják az új amerikai segélyek érkezése előtti korlátozott időt” – áll az ISW jelentésében.

 

 hirdetes_810x300  

A Háborús Tanulmányok Intézete ugyanakkor azt is megállapítja, hogy az elmúlt hat hónapban az orosz csapatok csak taktikai sikereket értek el az ukrán hadszíntéren, és nem valószínű, hogy sikerül áttörniük a frontvonalat.

 

„Az elkövetkező hetekben továbbra is fennáll a hadműveletileg jelentős orosz előrenyomulás veszélye, bár az ukrán parancsnokság most már nyugodtabban vállalhat rövid távú kockázatokat a csökkenő készletekkel, hogy megakadályozza az ilyen előrenyomulást, tudva, hogy hamarosan új ellátás érkezik”

 

– jegyzi meg az ISW.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.