A Szigetre is rányomta a hőségriadó a bélyegét, ötéves szigetezős pályafutásom alatt, ekkora port nem láttam még. A nép pedig fokozottan azokat a helyeket keresi, ahol vizes-locsolkodós lehetőség van. Aki menő arc akar lenni, vizipisztollyal locsolja a népet, és egy-egy pofánloccsantásért sosem felháborodott arc, hanem hálás mosoly a jutalom.

Idén először Sziget Beachet is nyitottak a fesztivál egy sarkában, ahol igaz csak térdig érő vízbe engedik a népet, de így sem lehetett egy tűt sem leejteni a strandon – mindenhol félmeztelen testek a homokban a porban.

DSC_0855

DSC_0882

A kreativitás fürdőruha tekintetében sem ismer határokat, a egyik srác pl. kölcsönvette a barátnője csipkés tangáját, a kiálló részekre pedig zoknit húzott. Percekig nem tért magához az, aki szembetalálkozott vele.

DSC_0862

 hirdetes_810x300  

De máshol is a víz volt az úr. A nagyszínpad előttre kivezényeltek egy tűzoltókocsit, s abból engedték a felhevült testekre az életet adó folyadékot. Sártengerré és vidám dagonyázássá alakult a kora délután, mi is kaptunk belőle rendesen az Awolnation koncertre várakozva.

És az Awolnation koncert alatt a legnagyobb ovációt épp a locsolócső végén álló tűzoltó kapta, akit a tömeg felkapta és bevitt a koncertezők közé. Ami kár, mert a Aaron Bruno együttese remek kis rockkoncertet adott, még délután négykor, a rekkenő hőségben is működtek a számok. Sárban dagonyázásra tökéletes zenei aláfestés volt.

DSC_1049
Dagonyázás a sárban

DSC_1218

 

DSC_0928
Aaron az Awolnationból.
DSC_0938
SAIL!

DSC_1000

 

DSC_1072

Új kedvencünk lett Marina and the Diamonds személyében. A roppant karakteres, görög származású énekesnő az indie pop és a  new wave stílusban tette le a névjegyét. A fellépőneve  Marina vezetéknevének a fordításából ered (Diamandis).

DSC_1320
Marina and the Diamonds

 

DSC_1180

DSC_0979
Szerinted vízálló a Canonom? A fotósok megpróbáltatásai a Szigeten.

DSC_1080

 

DSC_1182
A legnagyobb sztár a nagyszínpad előtt. A tűzoltó a locsolócső mögött.

 

DSC_1200

A következők, akiket megnéztünk a The Subways volt. Punkrock és tornacipő, és a tagok fel-le ugrálása jellemezte az A38-as sátor belsejét. Hogyan bírták ki, vagy honnan vették azt a hihetetlen mértékű energiát a 40 fokos sátorban talán csak a jó ég tudja, mindenesetre a műfaj rajongóinak egy szavuk sem lehetett a showra.

DSC_1413
The Subways
DSC_1377
Kicsi lány nagy gitárral. The Subways.

A nagyszínpados fellépők sorát folytatva itt volt a Kasabian, akik egy tipikusan kasabianosan jó koncertet nyomattak. Az indie állócsillagainak koncertjére nem lehetett panasz, ám aki már harmadszor látta őket, annak hiányzott az a bizonyos „hűha“ faktor.

DSC_1512
Kasabian

 

DSC_1526

Az estét Avicii zárta. A koncert alatt pont olyan érzésem volt, mintha egy óriási diszkóban táncolnék több tízezer emberrel, még azok a számok is nagyon működtek, amitől egyébként kiütéseket kapnék, mivel annyira túljátszották már a rádiók. Ám, hogy mitől volt Avicii fellépése más egy Youtube playlisttől Avicci számokkal… nos, nem tudnám megmondani a különbséget. A DJ-k még mindig élőben kevernek?

Egyébként tegnap a 90 ezerre növelt kapacitás ellenére kikerült a Szigetre a megtelt tábla, 90 ezer ember egyszerre csapatott a Hajógyárin.

DSC_1486
Ha nem elég nagy a por, nyomass bele még több tonna színeset is, garantáltan megfojtod a közönséget.

DSC_1481

DSC_1479
Freedom. Love. Sziget.

 

Lengyel Diana, Špalovsky Tamás

 Ne maradj le semmilyen újdonságról – kövess minket FacebookonTwitteren, és Tumblren is! Ha pedig kíváncsi vagy a szerkesztőségi kulisszatitkokra, látogasd meg Instagram oldalunkat!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!