Nyitókép: SITA/Mikhail Tereshchenko, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

 

Az orosz külügyminisztérium a mai nap folyamán bekéreti Markus Ederert, az Európai Unió moszkvai nagykövetét, amiért Litvánia megtiltotta az uniós szankciók hatálya alá tartozó áruk Kalinyingrádon keresztül történő tranzitját – írja a Guardian.

 

Litvánia az uniós szankciók hatálya alá tartozó áruknak a Litvánia és Lengyelország közé szorított orosz exklávéba történő, illetve onnan történő, litván területen keresztül történő tranzitját tiltotta meg az uniós szankciós szabályokra hivatkozva.

 

A Kreml nyíltan ellenségesnek nevezte Litvánia lépését, és azt mondta: „Oroszország fenntartja a jogot, hogy nemzeti érdekei védelmében lépéseket tegyen”.

 

 hirdetes_810x300  

Az orosz Biztonsági Tanács titkára Kalinyingrádba utazott, miután Litvánia blokkolta az Oroszországból oda irányuló áruszállítást. Nyikolaj Patrusev a régió biztonsági helyzetéről szóló megbeszélésen elnököl.

 

Ha a közeljövőben nem áll helyre teljes mértékben a kalinyingrádi régió és az Oroszországi Föderáció többi része közötti, Litvánián keresztül történő teherszállítás, akkor Oroszország fenntartja a jogot, hogy nemzeti érdekei védelmében lépéseket tegyen

 

– közölte az orosz külügyminisztérium.

 

mandiner.hu, portfolio.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.