Nyitókép: AP Photo/Bernat Armangue

 

Ukrajna számára „egy karnyújtásnyira van“ az európai uniós tagság – közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke pénteken az ukrán parlament képviselői előtt. Ugyanakkor arra is felszólította őket, hogy folytassák a korrupcióellenes reformokat – írja a TASR az AFP-re és a Reutersre hivatkozva.

 

Ukrajnának nagyon világos európai perspektívája van, miután az EU tagjelölti státuszt adott neki, és ami „szinte elképzelhetetlennek” tűnt öt hónappal ezelőtt – mondta von der Leyen egy videóösszeköttetésen keresztül mondott beszédében.

 

„A mai nap alkalmat ad arra, hogy megünnepeljük ezt a történelmi mérföldkövet, a határozottság és az elszántság győzelmét, valamint az egész mozgalom győzelmét, amely nyolc évvel ezelőtt kezdődött a Majdanon“

 

 hirdetes_810x300  

– jelentette ki az EB elnöke az ukrán Legfelsőbb Tanács tagjai előtt.

 

Von der Leyen szerint Ukrajnának még hosszú utat kell megtennie, de az EU minden lépésénél ott lesz. Ukrajna megújulását és az ehhez kapcsolódó beruházásokat egy új reformhullámhoz kell majd kapcsolni – hangsúlyozta von der Leyen.

 

Beszédében kiemelte az ukránok bátor küzdelmét is az orosz invázió ellen, és megígérte, hogy az EU mindent tőle telhetőt megtesz a győzelem érdekében.

 

„Addig nem állunk meg, amíg nem győzedelmeskedtek”

 

– tette hozzá.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!