Nyitókép forrása:  KYODO

 

Mori Josiró volt japán miniszterelnök élesen kritizálta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, és kijelentette, nem igazságos kizárólag Vlagyimir Putyin orosz elnököt hibáztatni az orosz-ukrán háborúért.

 

„Nem egészen értem, miért csak Putyin elnököt kritizálják, és Zelenszkij elnök felelősségét miért nem látják. Zelenszkij regeteg ukrán ember szenvedéséről tehet”

 

jelentette ki a 85 éves Mori pénteken, egy politikai találkozón. Nekiment a japán hírügynökségeknek is, kijelentve, hogy az ukrajnai háborúról szóló egyoldalú tudósításaik azt a benyomást keltik, hogy „csak Európából és az Egyesült Államokból származó tudósításokra hagyatkoznak”.

 

Mori szerint Putyin atomfegyvert vethet be, ha ha jelenlegi helyzet fokozódik, mert „ő sem veszítheti el teljesen az arcát”.

 hirdetes_810x300  

 

Mori azt is mondta, hogy annakidején bíztatta Putyint, hogy csatlakozzon a NATO-hoz, Putyin hajlott az ötletre, de azt mondta, az USA nem engedi csatlakozni Oroszországot.

 

Mori szerint a jelenlegi helyzetet Japán részéről egyedül Abe Shinzo volt miniszterelnök enyhíthette volna – őt azonban júniusban egy merénylet sorn agyonlőtték.

 

JapanTimes

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.