Nyitókép: AP Photo/Evgeniy Maloletka

 

A Time amerikai magazin azon döntése, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt választotta meg „Az év emberének“, a nyugati országok „ruszofób“ hozzáállását tükrözi – jelentette ki Dmitrij Peszkov, Vlagyimir Putyin orosz elnök szóvivője csütörtökön.

 

Ráadásul Zelenszkijt a Politico portál csütörtökön „Európa legbefolyásosabb személyének“ is megválasztotta.

 

Volidimir Zelenszkij oly módon mozgósította a világot, amelyet évtizedek óta nem láttunk. Az a döntése, miszerint nem menekül el Kijevből a február 24-i orosz bombák lezuhanása utáni hetekben, hanem marad és támogatást gyűjt, sorsfordító volt“ – írta a Time magazin Zelenszkijjel kapcsolatban, hozzátéve, hogy az „Az év emberének“ történő megválasztása a magazin történetének egyik „legegyértelműbb“ választása volt.

 hirdetes_810x300  

 

Az amerikai Time magazin Zelenszkijt választotta az év személyiségének

 

„A magazin szerkesztői vonala nem tér el attól, amit az európai mainstream kínál, amely abszolút szűk látókörű, oroszellenes és vadul ruszofób“

 

–  jelentette ki Peszkov a döntésre reagálva.

 

Az év embere címet 1927 óta minden évben odaítéli a Time magazin. Tavaly a multimilliárdos Elon Musk kapta ezt a címet. Az elmúlt években Joe Biden amerikai elnök és alelnöke, Kamala Harris, Angela Merkel német kancellár, Greta Thunberg svéd klímaaktivista és Donald Trump amerikai elnök is ott volt a díjazottak között. 2007-ben Vlagyimir Putyin orosz elnök kapta ezt a címet.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!