Nyitókép: AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool

 

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Raisina Dialog nemzetközi konferencián Indiában kijelentette, hogy az Ukrajnával vívott háborúban Oroszország az áldozat, amivel kivívta a közönség nevetését – tájékoztatott a DPA ügynökség.

 

„Ez a háború, amelyet megpróbálunk megállítani, és amelyet az ukrán lakosság kihasználásával indítottak ellenünk” – kezdte Lavrov, de elhallgatott, amikor a közönség szórakozott nevetésben tört ki. A miniszter rövid szünet után így folytatta: „…az orosz energiapolitikát is befolyásolta”.

 

Lavrov kijelentette, hogy Oroszország többé nem támaszkodik a nyugati országokra, és Kínában vagy Indiában keres megbízható szövetségeseket az energia területén.

 

 hirdetes_810x300  

Bár nem ez volt az első olyan helyzet, amikor Lavrov vagy más orosz tisztviselők a nyugati országokra hárították a felelősséget az ukrajnai konfliktusért, az orosz külügyminisztérium vezetője először használta ebben az összefüggésben a „háború” kifejezést. A Kreml „különleges katonai műveletnek” nevezi az ukrajnai inváziót, amelynek célja „Ukrajna demilitarizálása és denacifikálása”.

 

A Sky News emlékeztet arra, hogy az éves Raisina Dialog konferencia azon kevés nemzetközi események egyike, amelyre továbbra is meghívják az Orosz Föderáció képviselőit. India szoros gazdasági és katonai kapcsolatokat ápol Oroszországgal, ugyanakkor kijelenti, hogy semleges akar maradni Ukrajna inváziójának kérdésében.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!