Nyitókép forrása: SITA/OceanGate Expeditions via AP

 

Egy öt napja tartó mentő- és kutatóakció ért véget csütörtökön, miután kiderült, hogy a Titanic roncsához készülő merülőhajó út közben összeroppanhatott a mélytengeri nyomástól. A legénységnek esélye sem volt a túlélésre. Mindössze 480 méterre voltak a Titanic roncsától. A Titan darabjai szétszóródtak a tengerfenéken.

 

Az OceanGate csütörtökön jelentette be, hogy a Titan fedélzetén tartózkodók közül mindenki meghalt, amikor a tengeralattjáró összeroppant a legendás hajóroncs közelében.

 

„Úgy hisszük, hogy Stockton Rush vezérigazgató, Shahzada Dawood és fia, Suleman Dawood, Hamish Harding és Paul-Henri Nargeolet sajnálatos módon odavesztek. Ezek az emberek igazi felfedezők voltak, akikben közös volt a kalandvágy, valamint a világ óceánjainak felfedezése és védelme iránti mély szenvedély. E tragikus időszakban együttérzünk ezzel az öt lélekkel és családtagjaikkal. Gyászoljuk az élet elvesztését és az örömöt, amit mindenkinek szereztek, akit ismertek”

 

áll az OceanGate csütörtök esti közleményében.

 hirdetes_810x300  

 

A baleset körülményeit már vizsgálják, jelenleg a Titanic közelében kutatnak a Titan darabjai után.

 

A merülőhajó roncsait azután találták meg, hogy csütörtökön a haditengerészet egyik magas rangú képviselője bejelentette, hogy a Titan eltűnésének napjáról származó akusztikai adatok egy összeroppanásra vagy felrobbanásra utalnak. A tragédíára pedig a rádiókapcsolat megszakadásakor került sor.

 

Washington köszönetet mondott az amerikai parti őrségnek, a brit és francia kutatóegységnek a tengeralattjáró kutatásában játszott szerepükért.

 

A Titan vasárnap reggel 6 órakor indult el utolsó útjára ötfős legénységgel, hogy 3800 méteres mélységbe merüljön a Titanic legendás hajóroncsának megközelítése céljából. A roncsait 488 méterre a Titanictól találták meg.

 

Körkép.sk, APnews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!