Nyitókép forrása: Foto: SITA/Matúš Zeťák

 

A francia Renault autógyár felmondta Végh Attila MMA-harcossal a szponzori együttműködést, miután a sportoló magánemberként Peter Pellegrinit támogatta az államfőválasztás során. Ez nem csak sejtés, Végh ugyanis közzétette az interneten azt az e-mailt, amelyben értesítették a döntésről, és amelyben a Renault kapcsolattartója teljesen világossá tette, hogy „az egész csapatuk a másik oldalon áll”, és hogy „nem az eltérő vélemény tiszteletben tartásáról van szó, hanem egy olyan párt támogatásáról, amely hazudik és félrevezet”.

 

Az MMA-harcos az Instagrammon osztotta meg keserű tapasztalatát a nyilvánossággal: „Az lett az érzésem, hogy a kommunizmus visszatért” – fogalmazott.

 

Az általa közzétett üzenetváltások tanúsága szerint a Renault azt állítja, hogy a márkanagyköveteknek (brand ambassadors) apolitikusnak kell lenniük. A folytatásból azonban teljesen világos, hogy ez az apolitikusság csak a nem progresszív irányba fontos, a Renault szlovákiai képviselője ugyanis úgy fogalmaz:

 

 hirdetes_810x300  

„Nagy a felháborodás Attilával szemben, amit [a nyilvánosság negatív reakcióit] még el lehetne viselni, de őszinte leszek, akkor nem nézhetjük el, amikor az egész csapatunk a másik oldalhoz tartozik – mi, a hozzánk közel állók, a mi ‘buborékunk’. Ezt nem tudom vállalni, mert az én szempontból itt most nem az eltérő vélemény tiszteletben tartásáról van szó, hanem egy olyan párt támogatásáról, amely hazudik. És mint márka, ezzel nem akarunk közösséget vállalni”

 

olvasható a levélben.

 

Az üzenetváltás további részéből az is kiderül, hogy a fenti kijelentés lényegében egyezik a Renault hivatalos álláspontjával is.

 

Végh menedzsere válaszában megjegyezte a márkamenedzsernek, hogy az az érzése, hogy „ha Attila fordított helyzetben lenne (értsd: Korčokot támogatta volna), akkor semmilyen kifogás nem fogalmazódott volna meg, és a buborék tapsolt volna hozzá”.

 

„Sajnos a valóság az, hogy ha valakinek van véleménye, vagy ne adj’ Isten, még ki is nyilvánítja azt, megtörténhet, hogy elveszíti üzletfeleit, vagy később a véleményéért még be is zárják”

 

jegyezte meg az ügy kapcsán Végh Attila.

 

Végh egy rövid Instagram-videó keretében foglalt állást Peter Pellegrini mellett, amelyben kritizálta Korčokot. A videó pár nap alatt 400 ezer megtekintést ért el.

 

A teljes képhez érdemes hozzátenni, hogy a francia államfő, Emmanuel Macron pártja közvetlen kapcsolatban áll a szlovák ellenzék legnagyobb pártjával, a progresszív PS-szel – külön együttműködési szerződést kötöttek még a PS megalakulásakor. A PS volt Ivan Korčok egyik nagy támogatója. A Reanult S.A. legnagyobb résztulajdonosa a francia állam.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.