Nyitókép: Pierre Baguette

 

A Renault után újabb ismert márka függesztette fel az együttműködését Végh Attilával. Az MMA-harcos ráfizetett éles kijelentésére.

 

Miután közvetlenül az államfőválasztás második fordulója előtt számos influencer biztosította támogatásáról Peter Pellegrinit, az internet teljesen felrobbant. Végh mellett a showbiznisz számos ismert arca fejezte ki támogatását Pellegrininek, közük a rapper Rytmus, Jasmina Alagič, Dominka Cibulková és Zuzana Plačková. Mivel ezt többen a moratórium idején tették, az Állítsuk Meg a Korrupciót Alapítvány felhívta a figyelmet arra, hogy támogatásuk az irányított kampány jeleit mutatta.

 

Elvesztette az együttműködést 

 hirdetes_810x300  

 

Végh Attila MMA-harcos és influencer a közösségi oldalán is támogatását fejezte ki Peter Pellegrini mellett, és ezzel a lépésével megsértette a Renault Slovakia autógyártóval kötött együttműködési feltételeket. Végh ugyanis a szerződés aláírásával vállalta, hogy apolitikus lesz. Mivel megsértette a cég egyik alapfeltételét, a francia autógyártó cég szlovákiai képviselője az együttműködés megszüntetéséről döntött.

 

Óriási botrány: Végh Attila MMA-harcos elvesztette egyik nemzetközi szponzorát, mert Pellegrinit támogatta

 

Éles reakció

 

Véghnek láthatóan nem tetszett az autógyártó döntése, és a kommunizmushoz való visszatérésnek nevezte.

 

„Ma kaptam egy e-mailt, hogy egy bizonyos kereskedelmi márka „megbüntet” azért, mert az elnökválasztás során szabadon kifejeztem magánpolitikai véleményemet és meggyőződésemet, feltételezve, hogy olyan országban élünk, ahol ez szabadon kifejezhető…”

 

– írta Végh válaszában a közösségi oldalon.

 

Ugyanakkor nyilvánosságra hozta menedzserének a céggel folytatott kommunikációját is, amelyben az állt, hogy szabályaik nem teszik lehetővé a Renault márkanagykövetek politikai tevékenységét.

 

Nem csak Végh Attilát büntetik Pellegrini támogatása miatt a nyugati cégek

 

A Renault után újabb márka fejezi be az együttműködést

 

Úgy tűnik, nem a Renault lesz az utolsó márka, amely befejezi az együttműködést az MMA-harcossal. Az Ecommerce Bridge cég ügyvezető igazgatója, Štefan Polgári a LinkedIn közösségi oldalon tette közzé a kommunikációt a Pierre Baguette céggel, amelynek az MMA-harcos kampányol. Polgári megkérdezte tőle, hogy a legutóbbi eset után tervezi-e a további együttműködést Végh Attilával.

 

„Nem hosszabbítjuk meg az együttműködést Végh úrral” – tájékoztatott a cég. Állítólag Végh éles kijelentései állnak az együttműködés megszüntetéséről szóló döntés hátterében. A medializált eset után később sértő szavakat fűzött hozzá. A sikertelen elnökjelöltet, Ivan Korčokot „gádzsónak”, a kritikusokat pedig dögöknek nevezte, akiket agyonverne.

 

„Bár tiszteletben tartunk minden, az alkotmányban rögzített állampolgári jogot, beleértve a szólásszabadságot is, nem kevésbé fontosnak tartjuk a civilizált nyilvános kommunikációt. Még inkább, ha egy ismert személyiségről van szó, aki bármilyen módon is kötődik a márkához”

 

– magyarázta a népszerű bagettmárka.

 

HNonline.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.