Nyitókép forrása: SITA/AP Photo/Markus Schreiber

 

„A KDH, a Demokrati és az OĽANO legerősebb szövetségese az Európai Néppárton belül, a német CDU Peter Pellegrini államfőválasztási győzelme után arra szólított fel, hogy Magyarországot ki kell zárni az EU-ból. Ezután a CFU külplitikai szakértője, Norbert Röttgen felszólította Szlovákiát, hogy döntse el, maradni akar az EU-ban, vagy távozik Orbánnal együtt” -hívta fel a figyelmet Milan Krajniak, egykori munkaügyi miniszter (jelenleg EP-választásokra készül). Majd hozzátette, hogy a német politikusoknak nincs joga ultimátumokat adni Szlovákiának.

 

Krajniak facebook-posztjában azt írta, nem Peter Pellegrinire szavazott, de tiszteletben tartja a választók akaratát. Ahogy tiszteletben tartja azt is, hogy Németországban a szocialisták, a zöldek és a liberálisok kormányoznak – annak ellenére, hogy nem szimpatikus számukra, de elismeri, hogy a németek demokratikus választásokon így döntöttek.

 

„A német politikusoknak nincs joga ultimátumot adni azzal kapcsolatban, hogy Szlovákia kit választhat vagy nem választhat meg. Szuverén demokratikus ország vagyunk. Szlovákiáról Szlovákiában fognak dönteni a szlovákiai polgárok a szlováliai demokratikus választásokon”

 

írta. Majd hozzátette:

 hirdetes_810x300  

 

A CDU arroganciája újabb bizonyítéka annak, hogy miért olyan fontos a tagállami vétójog megőrzése”

 

fogalmazott. Majd felhívta a figyelmet, hogy a CDU több szlovák ellenzéki párt közeli szövetségese. Ezzel kapcsolatban kiemelte: nincs szükségünk ellenségekre, ha ilyen barátaink vannak.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.