Nyitókép: Jordan Pettitt/PA via AP

 

Megbokrosodott lovak szabadultak el nem messze a Buckingham-palotától egy reggeli katonai gyakorlatozás során.

 

Hét, az udvari lovasság, a Household Cavalryhoz tartozó ló szabadult el London belvárosában, miután a szerdai reggeli gyakorlat során megriadtak és ledobták lovasaikat. Két ló közel tíz kilométeren át ügetett végig a városon – írja a Sky News.

 

A katonaság rutin gyakorlatozást tartott a belvárosban, Whitehallban, amikor váratlanul megriadtak a lovak. Az elszabadult lovak közül kettőt, egy feketét és egy megsebesült fehér lovat kilométereken át üldözött a rendőrség.

 hirdetes_810x300  

 

A szemtanúk szerint az egyik ló egy emeletes busznak is nekirohant, betörve annak szélvédőjét, míg egy másik egy fekete taxinak ütközött. Egy ezüst színű Mercedest is megrongált az egyik megbokrosodott ló, bezúzva annak első és hátsó szélvédőjét.

 

„Tisztjeink két lovat a Limehouse melletti autópályán fogtak be. A hadsereg lószállítói az összes lovat visszavitték a táborba, többnek állatorvosi ellátásra van szüksége” – olvasható a fővárosi rendőrség, a Metropolitan Police közleményében.

 

 

Négy embert szállítottak kórházba

 

Az eset során négy ember sérült meg, akik a város különböző pontjain kerültek a lovak útjába: a Buckingham Palace úton, a Belgrave téren, valamint a Chancery köz és a Fleet út kereszteződésében történtek a balesetek.

 

A legsúlyosabb sérült az egyik ledobott katona, akit lova egy parkoló autónak csapott. „A férfi keményen a földre esett, sikoltozott a fájdalomtól. A parkoló autóban mindenütt vér volt” – nyilatkozta az egyik szemtanú.

 

A Buckingham Palace Roadot lezárták a sokkoló eset után, és kordont állítottak fel. A ledobott katonát ugyanis a helyszínen kezdték meg ellátni a mentősök, mely köré kék ponyvás sátrat állítottak.

 

A lovakat egy rendőrautó üldözte végig Victoria városrész utcáin, amik egészen keletre, az Aldwychig jutottak, mielőtt a rendőrök lecsillapították és megfékezték őket a Limehouse melletti országúton.

 

hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!