Nyitókép: körkép.sk

 

Miközben egész Európát elöntötte a progresszív liberális óceán, Magyarország megmaradt egy konzervatív sziget – jelentette ki a miniszterelnök a CPAC Hungary-n tartott nyitóbeszédében. Orbán Viktor hangsúlyozta: Brüsszellel ellentétben itt valódi szabadság és jogállam van. Hozzátette: a progresszív liberálisok érzik a veszélyt, ezért mindenre elszántak, semmitől nem riadnak vissza a győzelmük érdekében. Orbán Viktor kiemelte: a mi célunk, hogy a lehanyatló progresszív világszellem helyébe egy szuverenista világrendet állítsunk.

 

„Ez egy olyan konzervatív konferencia Európában, amit nem akarnak betiltani” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a CPAC Hungary-n elmondott beszédében.

 

A kormányfő szerint ez egy olyan konzervatív konferencia, amelynek a szervezőit nem fenyegetik meg, nem akarják ellehetetleníteni a családjaikat, nem szállítják el az autóikat. Egy olyan konzervatív konferencia, amelyet nem rúgnak ki egyik helyről a másikra. Egy olyan konzervatív konferencia, amelyre nem hívják rá a rendőrséget. Mindezek a múlt héten megtörténtek velünk Brüsszelben – tette hozzá.

 

 hirdetes_810x300  

Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy itt másképpen mennek a dolgok.

 

Minden híresztelés ellenére itt a jogállamban mindenki olyan konferenciát rendez, amilyet szeretne. Azt a helyet bérli ki, amelyiket akarja. Azt mond amit akar.

 

„Szemben a belga miniszterelnökkel, én ha akarnám sem tudnám megmondani egy magyar bíróságnak, hogy mi a helyes döntés. Sőt, ha üzennék is, dafke az ellenkezőjét döntenék, nálunk így megy ez, a magyarok nem szeretik, ha mások beleszólnak a dolgaikba”

 

mondta a miniszterelnök, majd köszöntötte Szlovénia „örökös” kormányfőjét.

 

Úgy fogalmazott, „az ő nagy mutatványa, mindegy, hogy kormányon vagy ellenzékben van, ha beszélgetsz vele, úgy érzed a miniszterelnökkel beszélsz”. Pedig, mint mondta, a baloldal mindent elkövetett ellene, bíróságra cipelték, elítélték, a börtönt is megjárta. Eközben Brüsszel mindig hallgatott, de mindig megerősödve került ki a csatákból – tette hozzá.

 

fotó: körkép.sk

 

A miniszterelnök következőnek Georgia kormányfőjét köszöntötte. Mint mondta, odahaza igazi politikai sakkjátékosként tekintenek rá, ami „nem csoda, mert maga az ország ezredéves történelme is egy sakkjátszma”.

 

Orbán Viktor Mateusz Morawieckit is üdvözölte. Elmondta, igazi harcostársak, együtt küzdöttek a nemzeti szuverenitásért, a migráció megállításáért.

 

„Várjuk őt vissza, a lengyel seregek élén” – fogalmazott a miniszterelnök, majd külön köszöntötte a külhoni magyarok képviselőit. Mint mondta, „ez jó alkalom a találkozásra”.

 

„A 2024-es év nem az elmélet, hanem a gyakorlat éve. Választások lesznek szerte a világban, és ezeket meg kell nyerni” – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök.

 

A kormányfő kiemelte: a választások egybeesnek a nagy geopolitikai fordulatokkal, és ilyen változások közepette kell sikerre vinni a jobboldali konzervatív ügyet. Orbán Viktor arra is rámutatott, hogy a progresszív erők félnek a vereségtől, ezért „mindenre elszántak, nem riadnak vissza semmitől, és most még ők vannak hatalmon”.

 

A miniszterelnök emlékeztetett, hogy a baloldali erők nem hezitálnak használni az állami szerveket sem a politikai ellenfeleikkel szemben.
„Ez történik velünk, magyarokkal Brüsszelben, és ez történik Trump elnök úrral Amerikában is” – tette hozzá.

 

A magyar kormányfő szerint a politikai baloldal nem a köz érdekét nézi, hanem a politikai ellenfeleikkel történő leszámolás lehetőségét. „A közép-európaiak jól ismerik ezt a helyzetet. Láttuk, hogyan építették ki a kommunisták a politikai elnyomást” – emlékeztetett, majd hozzátette: ezt nem mindenki ismeri Nyugaton.

 

A miniszterelnök elmondta: a baloldal öt lépésben változtatja az elnyomás eszközévé az állami szerveket.

 

„Először is átfogalmazzák, hogy mi az, ami normális” – mondta. Orbán Viktor hangsúlyozta: a progresszívok a normális ellentétét tekintik kívánatosnak, így a háborút például a béke eszközeként aposztrofálják.

 

CPAC Hungary – Szánthó Miklós: a cél megszervezni az antiglobalista erők globális koalícióját

 

A második lépés szerint a kifordított normalitást a hatalom állami eszközökkel terjeszti, és aki mást gondol, azt problémásnak tekintik. A harmadik lépésben „elterjesztik rólad, hogy mivel veszélyes nézeteket vallasz, biztonsági kockázatot is jelentesz” – mondta. A miniszterelnök arra is rámutatott, hogy ennek eszközei a tényellenőrzők és a hatalmat ellenőrző őrkutyák.

 

A következő lépésben a liberális sajtót uszítják az ellenfeleikre. Orbán Viktor emlékeztetett: a bíróságokat feljelentéssel bombázzák az álcivilek, a közösségi médiában pedig névtelen bejelentésekkel hallgattatják azokat, akik nem ugyanúgy gondolkodnak.

 


Végül pedig az állami szervek az ilyen kreált vádak alapján hoznak majd döntést. Mint mondta, ugyanez történik Brüsszelben, és ugyanez zajlik Washingtonban is, amikor Donald Trump nevét le akarják húzni a szavazólapról.

 

Mint emlékeztetett, ezen progresszív elnyomási törekvések sorát gyarapítja, amikor Tucker Carlsont ki akarták tiltani az EU területéről, Németországban pedig titkosszolgálati eszközökkel figyelték meg a hatalomnak nem tetsző pártokat.

 

„Itt tartunk, de a jó hír az, hogy ennek most véget vethetünk” – fogalmazott, majd hozzátette: idén lezárhatják a progresszív liberális hegemóniára épülő világrendet. „A progresszív világszellem elbukott. Háborúkat, káoszt és békétlenséget, összeomló gazdaságokat” hozott a világban. Orbán Viktor kiemelte, hogy a progresszívak azt hirdetik, hogy az ő feladatuk nem az emberek, hanem a saját eszméik képviselete.

 

„Beszéljünk egyenesen. Ez a világrend olyan vezetőket termelt ki, aki nem való vezetőknek”

 

– hangsúlyozta a kormányfő. Hozzátette: szerinte kell olyan olyan hegemóninai-ideólógiai kontroll, ami alá a mindenkinek be kell rendeződnie.

 

hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.