Nyitókép: Kultúrne centrum Modra

 

A járványügyi helyzet miatt két szeptemberi kulturális esemény megrendezését is törölni kellett Malackán (Malacky). A szervezők a Zejdeme sa na hambálku színházi fesztivált és a Malarock rockfesztivált is lemondták a koronavírus-járvány miatt.

 

A 2008 óta megrendezésre kerülő önkéntes és professzionális színtársulatok fesztiválját legalább korlátozott, „otthoni“ verzióban szerették volna megrendezni, de a rosszabbodó járványügyi helyzet miatt erre sem kerül sor.

 

 hirdetes_810x300  

„Nagyon sajnáljuk, de Önökkel és saját magunkkal szemben is felelősségteljesen szeretnénk viselkedni“ – írták a szervzők a város honlapján.

 

A biztonsággal kapcsolatos aggodalmak, illetve a tömegrendezvényekre vonatkozó szigorú óvintézkedések állnak a Malarock fesztivál elhalasztásának hátterében is.

 

Idén a bazini szüreti ünnepség is elmarad

 

A szeptember 18. és 20. között került volna megrendezésre a hagyományos bazini (Pezinok) szüreti ünnepség, ám a koronavírus miatt ezt is törölték.

 

„A járványügyi helyzet, illetve a tömegrendezvények megszervezésére vonatkozó megelőző óvintézkedések miatt úgy döntöttünk, hogy az idei bazini szüreti ünnepséget nem tartjuk meg“  – írta az önkormányzat a weboldalán.

 

A hagyományos bazini szüreti ünnepség a borászok és a szőlőtermesztők munkájának és termésének ünneplése, ami hozzátartozik a város több száz éves hagyományaihoz. A szüreti ünnepség minden évben gazdag kulturális programot, borkóstolót és gasztronómiai élvezetet kínált az érdeklődőknek.

 

A hagyományos nagyszombati vásárt kisebb rendezvényekkel helyettesítik

 

A koronajárvány miatt a szeptember eleji hagyományos nagyszombati vásárra sem kerül sor, viszont az elkövetkezendő két hétvégén néhány kisebb, vásárszerű rendezvénnyel pótolják.

 

Szeptember 11. és 13. között immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a FoodFest, ahol a látogatókat hagyományos és modern ételekkel várják.

 

A Mikuláš Schneider Zeneházban szeptember 18-án és 19-én a kézművesek fogják kínálni portékájukat, ezenkívül pedig Vanessa Šarközi és Miloš Biháry is színpadra lép a Gypsy Jazz Project-tel.

 

Szeptember 19-én 20-án az Anton Bernolák parkban megrendezésre kerül a Középkor a várfalak alatt rendezvény, ami már tíz éve a nagyszombati vásár részét képezi.

 

Teraz.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!